In gesprek met Randy Klees van R.K.V.V JEKA

0
138

Randy Klees (22)  heeft Vanaf zijn zesde gespeeld voor verschillende clubs zoals: The Gunners, Willem II, RBC Roosendaal, FC Dordrecht en jeka. Ondertussen speet hij alweer acht seizoenen, waarvan vier in het eerste, bij R.K.V.V Jeka. Op zijn zeventiende heeft hij bij JEKA zijn debuut gemaakt.

verfhuys-breda

Randy Klees is geboren en getogen in Breda. “Ik ben een 22-jarige derdejaars student Commerciële Economie, aan de Avans Hogeschool. Dit jaar loop ik stage op de afdeling marketing bij snoepfabrikant Haribo en volgend jaar hoop ik af te mogen studeren. In het weekend werk ik in een supermarkt en sta ik achter de bar, maar natuurlijk niet voor wedstrijddagen! Naast het voetbal sta ik ook graag op de squashbaan.”

Elke voetballer droomt van een mooie carrière bij Randy Klees is dat zeker gelukt zelf vertelt hij: “Vanaf dat ik kon lopen wilde ik eigenlijk al op voetbal, maar voordat ik op voetbal mocht van mijn ouders moest ik eerst mijn zwemdiploma halen. Op mijn zesde was het eindelijk zover en begon ik mijn voetbalcarrière bij The Gunners. Na één seizoen hier te hebben gevoetbald mocht ik stage lopen bij Willem II. Na drie seizoenen hier gevoetbald te hebben werd ik te ‘licht’ verklaard en moest ik op zoek naar een andere club. Dit werd RBC Roosendaal, waar ik twee seizoenen tot aan het faillissement heb gespeeld. FC Dordrecht werd mijn nieuwe bestemming en na twee seizoenen was het mijn eigen keuze om over te stappen naar R.K.V.V. JEKA. Deze keuze werd mede gemaakt door het krijgen van andere belangstellingen en een realistische toekomstblik. Ondertussen is dit alweer mijn achtste seizoen bij Jeka, waarvan mijn 4e in het eerste elftal. Op 17-jarige leeftijd heb ik mijn debuut mogen maken. Al met al kan ik op 22-jarige leeftijd wel spreken van een mooie voetbalcarrière.”

Dit seizoen is JEKA wat minder sterk begonnen maar Randy Klees gelooft er zeker nog in. “we hebben een erg hechte groep en in een potentie een heel goed team. Met een gemiddelde leeftijd van +/- 21 hebben we wel een heel erg jong team. Dat zie je soms nog wel terug in ons spel, dat je de enige ervaring mist. Toch denk ik dat we hele hoge ogen kunnen gooien met dit team, wanneer we allemaal fit blijven. Op dit vlak hebben we de enige pech gehad in de eerste drie wedstrijden. Belangrijke spelers vallen weg mede door blessures, schorsingen en ziektes. Wanneer we weer op volle oorlogssterkte zijn denk ik dat we voor iedere tegenstander een enorm gevaar kunnen zijn.”

Het Grootste hoogtepunt van Randy klees vind hij zelf bij RBC op 12-jarige leeftijd een voorwedstrijd tegen Feyenoord spelen, in het stadion De Kuip. Aangezien het 1e elftal na het team van Klees mocht spelen zat het stadion al goed gevuld. Dit was een jongensdroom die voor Klees uitkwam.

Elke voetballer heeft naast hoogtepunten ook diepte punten over het dieptepunt van Randy Klees vertelt hij: “Mijn grootste dieptepunt is dat ik na drie seizoenen moest vertrekken bij Willem II, omdat ik te ‘licht’ werd verklaard. Iemand kreeg op dat moment het ‘fantastische’ idee om de jeugdopleidingen van Willem II en RKC Waalwijk samen te voegen. Dat terwijl Willem II op dat moment één van de beste jeugdopleidingen van Nederland had. Onze lichting won dat jaar met 9-0 van de lichting van RKC. Van deze twee teams moest perse de helft van beide teams vetrekken, om zo één nieuw team te maken. Dat kon ik op dat moment moeilijk verdragen, omdat je zo’n sterk en hecht team uit elkaar haalde en er het team er kwalitatief ook zeker niet op vooruit ging.”

Dit seizoen hoopt Randy Klees op een goede eindstand natuurlijk maar zelf zegt hij: “Mijn eigen doelstelling is dit seizoen om het team bij de hand te nemen, door middel van goals en assists. Dit wordt mijn 4e seizoen bij het eerste team en het wordt nu wel tijd om nog constanter en nog belangrijker te worden voor het team.”

Wat voetbal zo belangrijk maakt voor Randy klees benoemd hij zelf: “Mijn vader zegt altijd: ‘Voetbal is emotie’ en ik merk ook dat ik dit echt kwijt kan in het voetbal. Woede, verdriet en blijdschap liggen zo dichtbij elkaar in de voetballerij en dat heeft voor mij iets heel moois.”

Klik hier voor meer artikelen over JEKA