In gesprek met Ralph Boom van VV Renswoude

0
208

Ralph Boom begon op vier jarige leeftijd met voetballen bij VV Scherpenzeel. Na drie jaar maakte hij de stap naar VV Renswoude. Op zijn 17e maakte Boom zijn debuut bij de hoofdmacht.

HappyPoint_desinfectie

Ralph Boom is 23 jaar oud en is momenteel bezig aan zijn laatste jaar van zijn studie Business & Consumer Studies in Wageningen. “Ik woon al 20 jaar in Renswoude, vandaar dat ik daar ook voetbal. Naast mijn studie heb ik een bijbaan als marktanalist en loop ik momenteel stage bij een grote bank”. In de zomer probeert Boom fit te blijven met hardlopen en in de corona tijd heeft hij wielrennen een beetje opgepakt. “Verder drink in graag een (speciaal)biertje en lijkt het me heerlijk om op het terras te kunnen zitten”. Boom gaat ook graag op vakantie, dus met een beetje geluk kan hij deze zomer naar het buitenland. Ook kijkt Boom altijd graag uit naar wintersport.

“Ik denk dat alle voetballers het afgelopen jaar de wedstrijden hebben gemist. Al die vrije zaterdagen gaan ook maar vervelen”. Volgens Boom zijn het niet alleen de wedstrijden waar je het voor doet. Het is ook de sfeer binnen een team, het groepsgevoel, en de gezelligheid eromheen. “Ik zal ook zeker blijven voetballen zolang ik er plezier uithaal”.

Boom is op zijn vierde begonnen met voetballen bij VV Scherpenzeel. Bij Scherpenzeel hadden ze al mini’s. “Na een jaar of drie ben ik in Renswoude gaan voetballen, waar ik ook woonde. Hier kwam ik in de F’jes terecht en heb vervolgens alle jeugdelftallen doorlopen. Ik voetbal dus al bijna heel mijn leven bij Renswoude”. Iets voor Boom zijn 17e verjaardag werd hij door de trainer van de hoofdmacht benaderd om mee te trainen. “Dit zou in eerste instantie 1 keer per week meetrainen worden, maar het verliep zo goed dat ik bijna helemaal naar het eerste werd gehaald”. De middenvelder heeft zijn debuut gemaakt toen hij net 17 jaar oud was. In zijn eerste halfjaar heeft Boom redelijk wat wedstrijden mogen meespelen. Momenteel is hij al zes à zeven seizoenen eerste elftalspeler.

Drie jaar geleden behaalde Boom zijn hoogtepunt in zijn carrière. “Met de winsterstop stonden we er niet goed voor. Met 6 punten waren we de gedoodverfde degradatiekandidaat”. Na een turbulent trainingskamp in begin januari onder leiding van een nieuwe trainer is het elftal op jacht gegaan naar punten. “Uiteindelijk zijn we geëindigd op 32 punten en hadden we bijna een periodetitel gepakt”. Afgelopen seizoen is een groot dieptepunt voor Boom door corona en zijn blessure. “Geen wedstrijden, beperkt trainen en weinig positieve vooruitzichten. Puur naar het voetbal gekeken is het dieptepunt dat we een keer na 15 minuten 4-0 achterstonden”. Uiteindelijk heeft het team de schade weten te beperken.

De middenvelder zit goed op zijn plek bij VV Renswoude. “Ik hoop hier nog wat jaren te mogen voetballen. Ik heb nog geen kampioenschap meegemaakt bij de senioren, maar dat is wel iets wat ik de komende jaren een keer hoop mee te maken”. Zelf hoopt Boom 100% fit te worden en een dragende speler te worden voor Renswoude 1. Boom is ook vol lof over alle vrijwilligers binnen de club. “De vrijwilligers zijn stuk voor stuk onmisbaar voor de club”.

“Als het goed is start er eind mei een mini-competitie met drie andere teams uit de regio. Deze derby’s tegen Scherpenzeel, Valleivogels en Woudenberg zijn altijd al wedstrijden om naar uit te kijken”. Aankomend seizoen blijft de selectie redelijk intact. De jongens die weggaan, worden vervangen door twee ervaren spelers en jongens uit de onder 19. “Het zou mooi zijn als we gelijk het seizoen goed beginnen. Er zitten goed voetballende ploegen in de competitie, maar daar hebben we altijd goed antwoord op”. Als het team hun eigen spel speelt, kunnen ze meedraaien met de bovenste ploegen.

Foto: Brenda Dekkers

Klik hier voor meer artikelen over VV Renswoude.
Meer weten over VV Renswoude? Klik hier.