In gesprek met Quinten Rouws van VV Goes

Vandaag spreken we met Quinten Rouws, de achttienjarige voetballer van VV Goes. Quinten Rouws heeft afgelopen seizoen zijn debuut mogen maken bij de hoofdmacht. Dit seizoen hoopt Rouws op meer minuten bij het eerste.

Carrière
Quinten Rouws begon met voetballen op vijfjarige leeftijd. “Ik begon met voetballen doordat ik het al zo leuk vond op driejarige leeftijd. Toen rende ik veel en schopte ik al tegen allerlei ballen aan. Zo ben ik uiteindelijk op vijfjarige leeftijd begonnen bij vv Baronie in Breda en mocht ik toen ook al bijna bij Feyenoord spelen. Mijn carrièreverloop verliep wel anders en dat kwam eigenlijk doordat mijn ouders gingen scheiden. Gelukkig kon ik me nog wel goed ontwikkelen, maar had ik niet lang gespeeld bij vv Baronie. Ik heb nog bij Luctor, Kloetinge en uiteindelijk VV Goes gespeeld. Hier ben ik momenteel nog actief bij Zaterdag 1 en heb ik mijn debuut gemaakt bij de hoofdmacht.”

Debuut
Rouws had tegen alle verwachtingen zijn debuut gemaakt bij de hoofdmacht van VV Goes. “Ik had zelf verwacht met mijn eigen team te gaan spelen. Totdat mijn trainer mij een berichtje stuurde. In het berichtje stond dat ik mee mocht doen met het eerste elftal. Ik viel toen in de 78e minuut in tegen SteDoCo en had in de 84e minuut zelfs bijna gescoord. Ik schoot toen van een meter of twintig, maar helaas dook de keeper goed en kon hij mijn poging net pakken. Ik was blij dat ik mijn debuut heb mogen maken en het ging nog goed ook! Toch baal ik nog van die kans, maar daar moet je niet teveel over nadenken.”

VV Goes
Rouws had een goede reden om over te stappen naar VV Goes. “Het was eigenlijk een vrij simpele keuze. De club speelt op een hoog niveau en de begeleiding is super. Voor een jonge voetballer is dat eigenlijk wel reden genoeg om de overstap te maken. Ik heb momenteel wel contact met een andere club. Na de winterstop heb ik dus misschien mijn transfer gemaakt naar een andere club. Hier kan ik nog niet teveel over vertellen! De focus ligt nu wel bij VV Goes. Mijn doel is om vaker mee te doen bij het eerste elftal en meer minuten te maken. Zo kom ik stap voor stap dichterbij mijn ultieme doel: profvoetballer worden.” 

Wij wensen Quinten Rouws veel succes dit seizoen!

Klik op VV Goes voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Goes voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.