In gesprek met Pippy Pruymboom van Wieldrecht

Pippy Pruymboom is zijn tweede seizoen als coach van Wieldrecht goed begonnen. De eerste zes wedstrijden in de voorberiding werden allemaal gewonnen. ,,Het geeft geen garanties voor de competitie, maar voor het gevoel is het natuurlijk altijd lekker. De 1-2 overwinningen bij eersteklassers GRC ’14 en Sliedrecht waren knappe resultaten. Daarna hebben we op ons eigen Jan Stam Toernooi indruk gemaakt met overtuigende zeges op RCD (5-1) en het beloftenteam van FC Dordrecht (3-1), maar ik was vooral blij met de 2-1 overwinning op VVGZ in de eerste bekerwedstrijd. Dat is toch altijd net weer anders: hardere duels, meer spanning en irritaties, meer publiek langs de lijn.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Wieldrecht stond in maart zesde in de tweede klasse F toen het voetbal werd stilgelegd, maar de ploeg van Pruymboom maakte jacht op koploper Altena. ,,Het was zeker nog een spannend slot geworden, maar helaas.. Hopelijk kunnen we dit seizoen wel gewoon uitspelen, al zal dat de nodige discipline vragen van iedereen. Het is nog steeds een beetje onwennig, maar we zullen het met deze situatie moeten doen. De eerste twee maanden zonder voetbal heb ik veel gewandeld, maar je mist gewoon de spanning en gezelligheid van het voetbal. Toen we vanaf mei weer mochten trainen zijn we dat meteen gaan doen. Verzamelen op de parkeerplaats, voetbalschoenen aan en lol maken. Daardoor bleef het gevoel in de groep goed en konden de nieuwe jongens makkelijk aan de groep wennen.”

Pruymboom zag acht spelers vertrekken, maar mocht ook acht nieuwe spelers verwelkomen: keepers Aschwin Bakema (Alblasserdam) en Marvin Otte (Drechtstreek), middenvelders Patrick Stoel, Max van Bezooijen (beiden Oranje Wit), flankspelers Liomar Jennie (RCD), Ruben Agostinho (FC IJsselmonde), Guidon Kithom (SC Kruisland) en spits Tonnie Stok (RVVH). Die laatste is zijn schoonzoon. ,,Natuurlijk worden daar soms grappen over gemaakt, maar iedereen was zo gewend aan dat idee. Voor ons allebei is het geen issue. Als hij niet goed traint of speelt, zal hij ook weinig spelen. Als trainer kun je nooit iemand voortrekken omdat je die graag mag, dan ben je binnen een week niet meer serieus te nemen. Dus hij zal aan de bak moeten, net zoals de rest dat moet. We hebben voorin veel kwaliteit met Aron de Keijzer en Mark van Agteren en daarachter een aantal ervaren middenvelders en verdedigers, maar ook veel gretige jonge gasten. Ik ben erg blij met de mix die we hebben staan.”

Klik hier voor meer informatie over Wieldrecht
Klik hier voor meer artikelen over Wieldrecht

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Umut Takac: van speler naar trainer bij Alblasserdam

  Umut Takac (net 34 jaar oud) heeft na zestien jaar als voetballer in selectieteams de stap naar het trainerschap...

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.