In gesprek met Nick Verhagen van SV Spakenburg

Wij gaan vandaag in gesprek met Nick Verhagen, de 26-jarige verdediger van SV Spakenburg. Nick maakte afgelopen zomer de overstap van Sportlust’46 naar de blauwe kant van De Westmaat en verwacht dit seizoen samen met SV Spakenburg bovenin de competitie mee te draaien.

Nick Verhagen is 26 jaar oud, geboren en woonachtig in Woerden en is werkzaam als Account & Salesmanager bij Voetbalshop. Hij begon op 4-jarige leeftijd met voetballen bij Sportlust’46 in Woerden, omdat zijn broer Mike daar speelde. Nick heeft bij Sportlust’46 de hele jeugdopleiding doorlopen op één uitstapje na, zo heeft hij vier jaar bij FC Utrecht in de jeugd gespeeld. In die periode liep hij ook stage bij Ajax, Feyenoord en Sparta. Uiteindelijk was de verdediger weer teruggekeerd naar Sportlust’46 om het eerste te halen waar z’n broer Mike net gedebuteerd had. Hij heeft zeven jaar in het eerste gespeeld met hoogtepunten als de kampioenschappen in de eerste klasse en hoofdklasse, maar ook het scoren in de KNVB beker uit bij IJsselmeervogels

Nick heeft altijd de ambitie gehad om ooit op het hoogste amateurniveau van Nederland te spelen. Zo is de transfer naar SV Spakenburg een mooie stap voor de verdediger. “Ik had een aantal clubs op een rijtje die mij aanspraken in de tweede divisie, waar SV Spakenburg zeker bij stond. Het plaatje klopte, dus heb ik de overstap gemaakt. Ik ben nu ook op een leeftijd waardoor ik de stap moest maken. Het spelen van de mooiste derby van het land is ook zeker een beweegreden geweest om naar SV Spakenburg te gaan.” 

SV Spakenburg begon de voorbereiding uitstekend, maar dat hield geen stand. “We speelden in de voorbereiding goed spel tegen Telstar (2-2) en uit tegen HHC (1-1). Het ging daarna meer moeizaam met nederlagen tegen DOVO (4-1) en GVVV (5-1). Ondanks een stroeve start in de competitie, verwacht ik komend seizoen veel van ons. Ik verwacht dat we bovenin mee gaan draaien, want we hebben een uitgebalanceerde selectie die barst van de kwaliteit. Mijn persoonlijke doel is dan ook om zoveel mogelijk minuten te maken in de tweede divisie bij SV Spakenburg en samen met het team een succesvol jaar te draaien. Ik kijk ook uit naar de derby’s met IJsselmeervogels, want het wordt tijd dat we die met SV Spakenburg gaan winnen in de tweede divisie.”

Wij wensen Nick veel succes dit seizoen! 

Klik op SV Spakenburg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Spakenburg voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.