In gesprek met Nick Rutten van DVO’32

Nick Rutten begon ooit bij RKWIK uit Vlaardingen, waarna hij in de jeugd ervoor koos om de stap de maken naar VV Zwaluwen. Uiteindelijk koos de verdediger toch voor DVO’32, waar hij na een slechte seizoenstart de weg naar boven heeft gevonden. Nadat het elftal de eerste vier wedstrijden verloor, werd er geen wedstrijd meer afgesloten zonder punten voor de ploeg uit Vlaardingen.

ZZP_Timmerteam

Op zijn zesde begon Nick zijn carrière als voetballer bij RKWIK in Vlaardingen. “In de D’tjes maakte ik de overstap naar vv Zwaluwen, waar ik alle eerste jeugdelftallen doorlopen tot en met de A’tjes.” Als B junior al speelde Nick mee met tweede elftal en onder de 23. Vanuit de A stroomde hij door naar het tweede elftal. “In het tweede elftal hebben we promotie behaald en in de reserve hoofdklasse gespeeld tegen teams van vv Katwijk, Quick Boys en Excelsior Maassluis. Tussentijds ben ik meerdere malen benaderd door grote amateurverenigingen om de overstap te maken. Uiteindelijk heb besloten om mede vanwege school en de reisafstand dat niet te doen.”

Na twee jaar in de selectie kwam Nick terecht in het eerste elftal, waar hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken. “Uiteindelijk heb ik drie seizoenen in eerste elftal van Zwaluwen gespeeld. Momenteel speel ik in het eerste elftal van DVO’32 in Vlaardingen.” Na een mindere start heeft het elftal de draad weer opgepakt. “Dit seizoen zijn we met nieuwe groep matig begonnen met vier gespeeld nul. Er zijn een aantal ervaren spelers wegvallen.  Nu sinds drie wedstrijden loopt het weer wat beter, met twee overwinningen en een gelijkspel.”

De verdediger is ambitieus aan het seizoen begonnen. “In de voetballerij wil ik nog een aantal jaren op een hoger niveau spelen. Enerzijds wil ik nog zo hoog mogelijk niveau spelen en anderzijds nog heel veel plezier beleven aan het spelletje. Als ploeg moeten we promotie met DVO’32 bewerkstelligen.” Binnen de voetballerij maakte Nick mooie dingen mee. “De promotie met Zwaluwen was echt mooi om mee te maken, daarnaast speelde ik ook met het eerste van Zwaluwen uit bij Ajax waar we de wedstrijd wonnen. Bij DVO’32 heb ik ook het Vlaardings kampioenschap gewonnen, dat zeker niet vergeten mag worden.’’

Binnen de vereniging uit Vlaardingen zijn er veel mensen die de gehele club aan een niveau hoger hebben geholpen. “Vrijwilligers binnen DVO zijn belangrijk voor de club. Zij hebben de vereniging geholpen in het proces dat de club de afgelopen 10 jaar heeft doorgemaakt en waar we nu staan. Zowel gegroeid qua elftallen, als de vernieuwde accommodatie.”

Ondanks de matige start heeft de verdediger annex middenvelder alle vertrouwen in een goede afloop en misschien zelfs een periodetitel. “Momenteel draait het al weer beter. DVO’32 is dit jaar een outsider die toch nog een periodetitel gaat binnen slepen in de tweede helft van het seizoen na de winterstop.”

Foto; Ruben Zegers

Meer informatie over DVO’32? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over DVO’32.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.