In gesprek met Mohammed El Hendouz

Mohammed El Hendouz (21) studeert logistiek management aan Avans Hogeschool. De middenvelder voetbalde in de jeugd van Alliance, toen hij als 15-jarige werd gescout door Royal Antwerp FC.

Het voetballen leerde hij als klein jongetje in zijn wijk Kroeven. “Ik voetbalde net als veel andere kinderen heel veel buiten. Uiteindelijk schreef mijn vader me in bij Alliance.”

“Ik had toen één jaar bij Royal Antwerp gevoetbald totdat ze besloten om niks meer te vergoeden omdat de club in de ‘crisis’ kwam. Daarnaast werd er door de club besloten om alle ‘Nederlanders’ weg te sturen. Dit kwam erg hard aan, omdat ik juist goed bezig was en zelfs meedeed met een de jongens van een jaar ouder.

“Voor mij was het wel een hoogtepunt uit m’n carrière, gescout worden door een Belgische profclub. Ik was daar zelfs een keer ‘speler van het toernooi’, iets wat me ook altijd zal bij blijven.”

“Zo besloot ik na een paar stages bij andere profclubs terug te gaan naar Alliance waar ik op m’n zeventiende al paar wedstrijden speelde voor het eerste. Ik besloot om Alliance in te ruilen voor RKVV Roosendaal. Destijds hadden ze het hoogste niveau in de omgeving. In de voorbereiding mocht ik mee doen met de selectie, waar ik me regelmatig liet zien. Ik werd na de voorbereiding naar de JO19-1 teruggezet.”

“Het was ook gelijk me laatste jaar, want ik had er helemaal geen zin in meer. Op sportief gebied ging het achteruit. Door mijn demotivatie besloot ik om op achttienjarige leeftijd helemaal te stoppen. Een maand geleden raakte ik door Jordi Ewanena in contact met Rick schimmel en na fijn gesprek begon het weer te kriebelen!”

Gekeken naar het komende seizoen heeft de rechtspoot niet heel veel verwachtingen. “Ik heb een ruime twee jaar niet gevoetbald, denk hierbij aan misschien twee à drie keer per jaar voor de lol zaalvoetballen. Voetbal verleer je niet natuurlijk. Belangrijkste voor mezelf is voetbal-fit te worden, zodra ik dat ben kan ik wel voor verassingen zorgen. Ik hoop met BSC snel te promoveren.  Daarnaast laat ik alles lopen hoe het gaat, ik heb niet echt een toekomstbeeld. Ik moet gewoon mijn ding doen dan zien we het vanzelf. Belangrijkste is om gezond te blijven.”

Meer informatie over BSC? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.