In gesprek met Mike Langerak van SV Oranje Wit

De middenvelder uit Sliedrecht is helemaal op zijn plek bij SV Oranje Wit. Na wat uitstapjes links en rechts en een kortstondig avontuur bij IFC is Mike helemaal klaar voor het nieuwe seizoen in Dordrecht. Mike is ondanks zijn jonge leeftijd een speler met best wat ervaring en begint al aan zijn achtste seizoen in een eerste elftal.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Mike blikt even terug op zijn carrière tot nu toe: ‘’Ik heb mijn hele jeugd gevoetbald bij V.V. Sliedrecht. Toen ben ik op mijn zestiende naar ASWH gegaan. Daar mocht ik spelen op divisie niveau en heb mezelf als speler kunnen ontwikkelen. Dat ging zo goed dat ik op mijn zeventiende mocht aansluiten bij het eerste elftal. Daar speelde ik vooral mijn wedstrijden in het tweede. Het jaar daarop ging ik weer terug naar VV Sliedrecht die voor het eerst uitkwamen in de hoofdklasse. Dat was een mooi niveau. We speelden tegen ploegen als Achilles Veen, Hoek en Noordwijk. Na twee jaar Sliedrecht vroeg Oranje Wit of ik bij hun wilde spelen. Ik kende Oranje Wit als een mooie en gezellige club. Net voor de eerste coronagolf belde Cees Bijl (voormalig voorzitter van I.F.C.) mij op. Hij vertelde zijn ambities met de club I.F.C. Hij wilden graag de stap hogerop maken naar de derde divisie. Dat was voor mij de reden om voor I.F.C. uit de komen. Helaas gooide de eerste coronagolf toen roet in het eten en de club besloot om het jaar daarop zich volledig te richten op de zaterdagtak. IFC zaterdag speelt vierde klasse. Ondanks dat ik het onwijs naar mijn zin heb gehad, voelde ik me nog te jong om op dat niveau uit te komen. Al snel belde Faysal Kadi Wahabi (de trainer van Oranje Wit) mij op om weer terug te komen. Over die keuze hoefde ik niet lang na te denken.’’

Qua hoogtepunten is Mike duidelijk. “Ongeslagen kampioen worden met ASWH 2. We gingen toen op voor de landstitel voor reserve teams. Helaas was HFC in de halve finale te sterk. We hadden zo’n goed team, dat we zelfs van veel eerste elftallen wonnen. We waren toen allemaal 18 a 20 jaar. Het was wel grappig om te zien dat zo’n verkapt jeugdelftal het toen zo ontzettend goed deed. Veel van die lichting spelen nu ook voor eerste elftallen.’’ De dieptepunten in het voetbal horen er helaas ook bij. “Degradatie met Sliedrecht uit de hoofdklasse is voor mij echt een dieptepunt. We hadden dat jaar ook enorm veel pech. We hebben destijds veel wedstrijden verloren in de laatste minuten. We deden qua voetbal echt niet onder, maar soms heb je zo’n seizoen dat alles tegenzit.”

Zonder vrijwilligers draait een club niet , dus Mike vind het lastig om één iemand in het bijzonder aan te wijzen. “Bij ons zijn het er teveel om op te noemen. We hebben heel veel mensen binnen de club die erg veel doen. Zo zijn al onze spullen ten alle tijden tip top in orde dankzij Joop, maar Chris Kirch (onze elftalleider) regelt ook ontzettend veel voor ons. Ze zijn eigenlijk een beetje te goed voor ons haha.” De gezelligheid is Mike veel meer gaan waarderen. “Tijdens de lockdown hadden we niks en konden we geen kant op. De sfeer in de kantine en het lachen in de kleedkamer is voor mij erg belangrijk. Het sociale aspect vind ik enorm leuk.’’ Mike doet ook een voorspelling voor komend seizoen. “Als ik een voorspelling voor dit seizoen moet doen. Denk ik dat wij een mooie plek in de middenmoot kunnen bewerkstelligen. De competitie is zwaar en er zitten sterke teams tussen, maar ik denk dat wij door ons teamgevoel het nog eens goed kunnen gaan doen.”

Voor meer artikelen over SV Oranje Wit klik hier.
Voor meer informatie over SV Oranje Wit klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.