In gesprek met Mees Feskens van JEKA 1

0
161

Mees Feskens (19) voetbalt al vanaf zijn zesde bij JEKA en heeft alleen bij JEKA gevoetbald. Dit is zijn 2de jaar in de selectie en op zeventien jarige leeftijd heeft hij gedebuteerd voor het eerste elftal van JEKA.

verfhuys-breda

Mees Feskens studeert sportmarketing en management aan de hogeschool van Rotterdam en zit momenteel in het eerste jaar. “ik woon in Breda en ga een keer per week naar Rotterdam om fysiek les te volgen de rest is online. ik houd van voetbal en kan mijn hoofd zo lekker leegmaken en een balletje trappen.”

De carrière van Feskens speelt zich volledig af bij JEKA in Breda. “Ik heb heel mijn jeugd doorlopen bij JEKA en heb het tot heden heel leuk gehad hier. vanaf de C1 ben ik nooit meer uit de eerste lijn gegaan en altijd op hoog niveau mogen spelen. Toen ik eerste jaars A1 was heb ik mijn debuut mogen maken in JEKA 1 onder Bas Liebregts die mij al kende vanuit de jeugd. ik wist toen dat ik na de junioren graag vast in het eerste wilde spelen en bij dit team wilde horen. Vorig jaar was dit het geval alleen was het seizoen vroegtijdig beëindigd door Corona helaas.”

Elke speler heeft de ambities om hogerop te gaan voetballen, JEKA 1 speelt in de tweede klasse daarom is ook de ambitie van Feskens om met het team eerste klasse of misschien wel hoger te halen. “Ik zou graag met JEKA willen promoveren naar de eerste klasse en zie dit in de toekomst wel gebeuren aangezien we een goede jonge ploeg hebben. ik heb sowieso ambitie om hoger te spelen dan de 2de klasse in de toekomst.”

De start het seizoen voor JEKA is een beetje moeizaam begonnen met 1 punt uit de eerste drie wedstrijden. “We zijn stroef begonnen dit seizoen nu hebben we wel veel pech gehad met blessures en jongens die in quarantaine moesten. ik ben ervan overtuigd dat het binnenkort gaat lopen en de punten gaan komen.”

Elke voetballer heeft in zijn carrière hoogtepunten en dieptepunten over die belevenissen vertelt Feskens et volgende: “In mijn eerste jaar B1 zijn we periodekampioen geworden dit was heel mooi natuurlijk, helaas verloren we in de halve finale van de nacompetitie. Mijn debuut in het eerste was natuurlijk ook een mooie ervaring toen! Maar In mijn 2de jaar in de B1 zijn we met de ploeg in de finale van de nacompetitie gedegradeerd helaas. Dit was voor het eerst echt een pijnlijke nederlaag in het voetbal voor mij.”

Buiten de voetbal heeft Feskens natuurlijk ook hobby’s: “Ik houd er van om met vrienden een drankje te doen of fifa met ze te spelen. ook vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan en dit is ook goed voor je ontwikkeling natuurlijk.”

Feskens is heel dankbaar voor alle vrijwilligers bij JEKA. JEKA is een grote club en om dat allemaal soepel te laten verlopen is dat nogal een hele klus, ze hebben het goed voor elkaar en het is een fijne omgeving binnen JEKA.

er is niks zo lekkers als winnen hiervoor zit iedereen op voetbal. zeker om dit daarna met je team te vieren. “de ideale zondag is 3 punten en daarna gezellig een drankje doen in de kantine met je medespelers. De punten gaan snel komen daar ben ik van overtuigd, we hebben een hele goede ploeg zoals ik al zei.  Ik hoop dat we door kunnen voetballen met Corona maar dit gaan we nog zien.”

 

Kik hier voor meer artikelen van JEKA