In gesprek met Marvin de Beule van v.v. Steen

0
122

SINT JANSTEEN – Als er één ploeg is die ‘blij’ mocht zijn dat de competities vorig seizoen nietig werden verklaard door de KNVB, dan was het derdeklasser v.v. STEEN wel. Zij stonden in maart mijlenver af van handhaving en zouden op zeker gedegradeerd zijn. Tot opluchting van aanvaller Marvin de Beule, die nu wil laten zien dat STEEN wél in derde klasse thuishoort.


“Laten we eerst voorop stellen, dat het hele coronagebeuren natuurlijk wel erg is. Maar als je kijkt naar de competitie van vorig seizoen, dan zijn we er zeker door gered. We begonnen toen de competitie heel slecht en ook wel ongelukkig. Alles viel net niet onze kant op en dan loop je al snel tegen nederlagen aan en was de situatie vrij uitzichtloos op handhaving. Maar nu maken we een nieuwe start en zijn we wél goed en met een overwinning begonnen.”

De 23-jarige De Beule, die altijd actief is geweest bij Steen, maakt sinds zijn 18e deel uit van de eerste selectie en is de laatste drie seizoenen nagenoeg vaste basisspeler. Dit seizoen is de selectie van Marco van Vlierberghe nog wat jonger geworden, doordat Michael van Mol en Michiel Standaert naar het tweede elftal zijn gegaan. “We hebben wat dat betreft wel aan ervaring ingeleverd en hebben alleen met Willem van Bellen een nieuwe tweede doelman erbij gekregen, terwijl Joël van Selst overkwam van Hontenisse. Je merkt aan Joël dat hij er direct staat, hij brengt rust op het midden en gooit de beuk erin of neemt de ploeg op sleeptouw als het moet. Zo iemand hebben we wel nodig, dus dat is zeker voor ons een aanwinst. Verder zijn er nog wat jonge jongens vanuit de jeugd doorgestroomd. Dus we voetballen nu met een iets andere intentie ook dan we gewend waren en dat werpt toch zijn vruchten wel af.”

In de nieuwe speelwijze, waarbij STEEN meer uitgaat van eigen kracht én bovendien hoger druk zet op de helft van de tegenstander, voelt de behendige aanvaller zich prima thuis. “Ik ben in mijn ogen meer een ‘valse negen’, kom ook graag in de bal om van daaruit mee te voetballen. Deze voorbereiding liep het als team zeker goed en ook voor mezelf als spits wel aardig. Ik heb in de oefenwedstrijden en beker toch ook wel de nodige goals meegepikt. Dat is wel lekker als aanvaller natuurlijk, al ben ik geen hebberige spits ofzo. Als ik zie dat iemand anders beter staat zal ik niet voor eigen succes gaan. Het is vooral belangrijk dat we als team resultaat halen en winnen.”

En hij ziet dat wel met vertrouwen tegemoet, mede ook doordat ze nu op een andere manier de wedstrijden ingaan. “De intentie is anders. Er zit nu veel meer structuur in ons spel. We spelen nu ‘hoger’ en proberen ook sneller terug de bal te veroveren en dan te gaan voetballen. Zoiets moet groeien, maar we merken als groep wel dat er iets ontstaat en de durf bij iedereen groter wordt. Deze competitie willen we hoe dan ook beter voor de dag komen dan vorig jaar en daarmee zijn we wel goed gestart, waardoor we in een goeie flow zitten. Het is aan ons om dat zolang mogelijk vast te houden. Veel tegenstanders zullen terugdenken aan vorige seizoen en ons daardoor misschien onderschatten. Daarvan moeten we dan zien te profiteren in het vervolg van de wedstrijden.”

Persoonlijk hoopt hij met goals en assists zo belangrijk mogelijk te zijn voor het elftal en mede voor te zorgen dat lijfsbehoud dit jaar wel wordt gerealiseerd. “Dat is wel de insteek. Ik heb ook voorgaande seizoenen op het middenveld gespeeld en zelfs ook linkshalf. Daar kwam ik niet echt goed tot mijn recht. Nu sta ik dieper en meer als aanvaller opgesteld en dat vraagt ook een ander mindset. Ik ben nu op trainingen meer op mijn ‘vizier’ aan het werken, ook om koelbloediger te zijn voor het doel. In de voorbereiding liep dat goed, nu hopen dat ik die lijn kan doortrekken.”

Klik hier voor meer informatie over v.v. Steen
Klik hier voor meer artikelen over v.v. Steen