In gesprek met Marino d’Hooge van Sluiskil

0
126

SLUISKIL – Het is de laatste jaren sportief gezien bij v.v. Sluiskil in hard tempo omlaag gegaan. Alle goede bedoelingen ten spijt haakten er steeds meer spelers af, kozen voor andere clubs. Zelfs trainer Veli Eryürük gaf er in januari van dit jaar de brui aan en stapte per direct op. Net voordat de KNVB de competitie half maart stillegde had het bestuur hun eerste elftal zelfs teruggetrokken uit de competitie.


Sluiskil kende een moeilijk laatste seizoen in de vijfde klasse, waarbij het eerste team continue kampte met een tekort aan spelers. Enkele duels konden daardoor niet gespeeld worden daar kwam nog een puntenaftrek vanwege ongeregeldheden bovenop. Uiteindelijk besloot het bestuur voor dit seizoen hun eerste elftal in te schrijven in de reserveklasse en niet mee te kiezen voor de 4e Klasse A. Alleen moest er toen nog wel een nieuwe trainer gevonden worden.

Na een aantal gesprekken en alle voors- en tegens te hebben afgewogen zegde Marino d’Hooge toe om bij de kanaalclub de uitdaging aan te gaan. D’Hooge woont in Sluiskil en was er in het verleden ook actief als speler. “Er is hier de afgelopen jaren natuurlijk enorm veel gebeurd. En ook die neerwaartse lijn heb ik als dorpeling wel meegekregen, zij het wel van op afstand natuurlijk. Ik was zelf de afgelopen jaren actief als trainer bij de JO19 van IJzendijke/ Oostburg, van het tweede elftal bij IJzendijke én als assistent van hoofdtrainer Nico Knol. Daarna ben ik er twee seizoenen tussenuit geweest als trainer maar het kriebelde wel. Toen voorzitter Erwin de Bruijn met de vraag kwam om hier trainer te worden heb ik eerst de boot afgehouden, mede ook door alle negativiteit die rond de club hing vooral. Maar daarna heb ik nog enkele goede gesprekken gehad en kreeg er toch wel zin in om te proberen hier de boel weer mee op de rit te zetten. En dat is ook precies wat we stap voor stap willen gaan doen.”

In eerste instantie dus vanuit de reserveklasse, omdat volgens bestuur en ook d’Hooge zelf de spelers niet klaar zijn om al in het standaardvoetbal actief te zijn. “Het staat bestuurlijk nu redelijk op poten en het is nu aan ons om het op het veld verder te gaan neerzetten. Dat wordt een flinke klus, maar ik vind het erg leuk om met spelers bezig te zijn en te zien dat ze stappen maken. Er zijn veel jonge spelers in de groep en die zijn niet gewend om in een eerste elftal te spelen én dat je dan ook echte verplichtingen hebt. Dat proces wil ik geleidelijk zien om te buigen. Vooralsnog heb ik een overeenkomst voor één seizoen, maar wil je dit op poten zetten en Sluiskil weer op een positieve manier op de kaart zetten dan kost dat meer tijd. Uiteindelijk willen we terugkeren in het standaardvoetbal. Liefst volgend seizoen al, maar of dat haalbaar is dat zal van een heleboel factoren afhangen de komende maanden.”

Klik hier voor meer informatie over Sluiskil
Klik hier voor meer artikelen over Sluiskil