In gesprek met Lars Pieters van RCD

Lars Pieters is een 20 jarige spits van RCD. Hij speelt al heel zijn leven bij de club uit Dordrecht. Lars was ongeveer 4 jaar toen hij begon bij RCD. Op 16 jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal. Nu speelt de spits al 3 jaar in de selectie.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Voetballen in het eerste bij de club waar je bent opgegroeid is een jongensdroom voor Lars. “Ik was drie jaar oud en toen al wekelijks te vinden op de voetbalclub. Mijn grote broer Sander Pieters en mijn neef Tim Pieters voetbalde toen al bij de mini’s, maar ik mocht nog niet voetballen vanwege mijn leeftijd. Toen ik 4 jaar werd ben ik daarom ook meteen op voetbal gegaan bij RCD. Ik heb er nooit aan gedacht om weg te gaan bij RCD, het is simpelweg gewoon mijn plek. Ik heb hier mijn hele jeugd met veel plezier gevoetbald en ik heb mijn doel bereikt: Voetballen in het eerste elftal bij de club waar je bent opgegroeid. Dit is toch wel een beetje een jongensdroom. Mijn hoogtepunt is het jaar met de C1, we haalden toen promotie naar de 1e klasse. Ook hebben wij het Nederlands Kampioenschap mogen spelen en we haalde zelfs de finale. Helaas verloren wij deze met 2-1 tegen Teisterbanders, maar het was wel een hele mooie ervaring”.

Lars hoopt dat de competities snel weer van start kunnen om de goede competitie start voort te zetten. “Om eerlijk te zijn vind ik dat we het goed doen. Met mijzelf gaat het ook goed, hoewel ik er twee maanden uit heb gelegen met rugproblemen en een probleem met mijn evenwichtsorgaan. Ik had super veel zin om dit seizoen te knallen maar helaas is dat niet helemaal gelopen zoals we hadden gehoopt. Ik hoop dat alles snel weer word zoals het was en dat de competities weer van start gaan. Ik heb eigenlijk niet echt ambities meer in het amateurvoetbal. Ik zit bij RCD prima op mijn plek. We hebben een leuke en hechte groep met veel jeugdvrienden van mij waar ik al heel mijn leven mee speel. Zij spelen nu nog steeds in het zelfde elftal als dat ik speel”.

Zoals voor vele voetballers is voetbal een uitlaatklep. “Buiten  het feit om dat je er fit door blijft is het ook een soort uitlaatklep voor mij. Na een zware training heb ik mijn hoofd lekker leeg gemaakt. maar het is toch ook weer een plek waar je je vrienden ziet en heel veel lol hebt onderling. Ik heb niet echt rituelen om optimaal te presteren. Wel let ik een klein beetje op de tijd en drink ik vaak een biertje minder. Ik vind het onvoorstelbaar dat Shane de kreij, Kai Advocaat en Wesley Schrauwen gewoon tot 6 uur op stap kunnen en met super veel drank op gewoon goed spelen de volgende dag”.

Klik hier voor meer informatie over RCD
Klik hier voor meer artikelen over RCD

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.