In gesprek met Kevin van Meerkerk van E.B.O.H.

0
475

Kevin van Meerkerk (22) is naast keeper bij E.B.O.H ook student Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam. Voordat hij aansloot bij E.B.O.H. kwam hij uit voor de Zwerver Kinderdijk en Papendrecht. Hij gaat volgend jaar zijn derde seizoen bij de club uit Dordrecht in.

Het voetbal, daar is Kevin mee opgegroeid. Zijn vader ‘Ad van Meerkerk’ is een voormalig scheidsrechter betaald voetbal. “Toen ik één dag oud was, maakte hij me lid van zijn vereniging, de Zwerver. Sinds dat ik kan lopen heb ik eigenlijk altijd interesse gehad in het voetbal.”

Kevin stelt zijn ambities altijd bij. “Vroeger wilde ik goed zijn op een klein goal, daarna op een groot goal. Momenteel ben ik tweede keeper, maar binnen nu en twee jaar wil ik een vaste waarde zijn voor een eerste elftal. Wanneer ik dit bereikt heb zal ik mijn ambities weer bij gaan stellen.”

Een van de hoogtepunten was voor de ‘goalie’ op het terrein van de Zwerver. “Ik deed mee aan een keepers dag, georganiseerd door oud-prof Frans Hoek. Ik haalde de finale en mocht door naar de finaledag. Mede door een blessure kon ik niet voor honderd procent presteren en bakte ik er weinig van. Het jaar erop werd ik tweede van Nederland, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds met een blij gevoel aan terug denk. Naast dit ben ik trots op mijn tijd bij Papendrecht. In de JO19-1, wonnen wij alles wat er te winnen viel en werden we kampioen in de eerste klasse. Dat jaar was wel echt één van de hoogtepunten voor mij.”

Een leerpunt voor hem was zijn eerste jaar bij E.B.O.H. “Het voetbal was hier beter en het tempo lag ook een stukje hoger. In het begin vond ik het dan ook lastig om in het niveau van de ploeg te groeien. Ik heb dat jaar niet zo gepresteerd als ik had gehoopt, maar dat jaar heeft er wel voor gezorgd dat ik het tempo en die speelstijl wel eigen gemaakt heb. Dat vertaalde ik dit jaar door naar mijn prestaties op het veld.”

Voorbeelden als Casillias of Neuer had hij niet. Hij keek op naar teamgenoten, waaronder Karsten van der Velde bij Papendrecht. “Karsten was niet de langste, maar hij was wel de beste keeper waarmee ik ooit samen mee heb mogen spelen. Hij was een enorm goede keeper en dat voor zijn bescheiden lengte.”

Samen met Jordi Fok en Thomas Keuter traint hij de JO10-1 van E.B.O.H. “Jordi heeft voornamelijk de leiding over de trainingen en ik ben er meer om Jordi te ondersteunen en dichterbij de groep te staan. Ik probeer altijd de sfeer erin te houden en spelers te helpen, waar het nodig is of als ze dit aangeven. Voor mij is het erg leerzaam om te leren omgaan met een leeftijdsgroep die anders met het voetbal omgaat dan dat mensen van mijn leeftijd doen.”