In gesprek met Kasper van Amelsvoort van RCD

Vandaag zijn we in gesprek met de 28-jarige speler en trainer Kasper van Amelsvoort. Na een blessure hoopt hij als speler dit seizoen klachtenvrij te kunnen voetballen bij het vijfde van R.C.D. Als trainer hoopt hij dat zijn JO13-2 goed mee kan doen in de tweede klasse. 

Introductie
Kasper van Amelsvoort is op zijn tiende begonnen met voetbal bij Sc Emma. Hier heeft hij de jeugdopleiding doorlopen. Toen hij naar de senioren ging maakte hij de overstap naar RCD in Dordrecht. Toen de speler negentien jaar was, begon hij ook met training geven bij RCD.

Overstap naar RCD
Bij de overstap van de jeugd naar de senioren is de voetballer bij RCD in het derde elftal gaan voetballen. ‘’Ik was hiervoor al enigszins bekend met RCD, mede doordat mijn oom Marco Weggemans hier in het verleden voetbalde en jeugdtrainer was. Ik werd eind 2013 gevraagd om te helpen bij de JO9 training, waar ook mijn neefje toen voetbalde.’’ Daarna is hij doorgegaan en heeft hij verschillende leeftijden getraind, met name in de pupillenleeftijd zoals JO11. ‘’Vanaf het seizoen 2017-2018 ging ik een eigen team trainen en begeleiden bij wedstrijden. Ik ben begonnen bij de JO13-2 en ben in het seizoen 2018-2019 de JO14-1 gaan trainen. Daarna ben ik weer teruggegaan naar de JO13-2, omdat deze groep mij beter paste. Veel spelers maken hier de overstap van een klein naar een groot veld en dat vind ik leuk om te begeleiden.’’

Band met de club
Kasper heeft naar eigen zeggen een goede band met RCD. Hij heeft de club leren kennen als een open en gezellige vereniging. Ook is de vereniging in de loop der jaren steeds verder gegroeid. ‘’Sinds ik bij de senioren kwam voetballen en als jeugdtrainer begon, heb ik veel mensen binnen de club leren kennen waar ik het goed mee kan vinden. Bij de jeugd help ik ook graag bij activiteiten zoals het mixtoernooi of ga ik als begeleider mee op Pinksterkamp. Verder ken ik nog veel oudere jeugd uit de tijd dat ik ze zelf nog bij de pupillen trainde. Ik vind het leuk om af en toe bij een wedstrijd te kijken van spelers die ik in het verleden heb getraind.’’

Doelen met de club
We vroegen aan de trainer wat hij nog wil bereiken met de club. ‘’Als jeugdtrainer wil ik graag bijdragen aan de ontwikkeling van de pupillen. Tegelijkertijd vind ik het ook belangrijk dat de jeugd het naar hun zin heeft en met plezier naar de club gaat. Hier probeer ik ook de spelers zelf bij te betrekken door ze persoonlijk om feedback te vragen om mezelf te ontwikkelen.’’ Als speler blijft hij graag zonder blessures voetballen.

Blik op het huidige seizoen
We wierpen samen met van Amelsvoort een blik op het huidige seizoen. ‘’Nadat ik vorig seizoen door blessures aan mijn voet en achillespees even was gestopt, hoop ik komend seizoen weer klachtenvrij te kunnen voetballen. Dit seizoen ben ik verdergegaan bij het vijfde elftal. Met de JO13-2 zijn we in de lastige tweede klasse ingedeeld en ik hoop dat we hierin goed mee kunnen doen, maar dat is een mooie uitdaging’’, sluit Kasper van Amelsvoort af.

Wij wensen Kasper veel succes dit seizoen!

Klik op RCD voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RCD voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.