In gesprek met Jolan Schrauwen (20) van RSV Rucphen

0
257

Twee jaar geleden was RSV Rucphen Club van de week. We spraken Jolan Schrauwen die toen nog in de JO-19 speelde. Momenteel heeft de aanvaller zijn doel behaald en speelt Schrauwen al twee seizoenen vast in de hoofdmacht.

Happy-point

Schrauwen zou hedendaags niet zonder voetbal kunnen. “Voetbal is voor mij gewoon dat ik mijn gedachten op nul zet en dan er 90 minuten alles aan doe om te winnen”. Na de zwaarbevochten wedstrijden, begint het elftal aan de derde helft.

De spits zit momenteel in het laatste jaar van zijn opleiding SPECO Sportmarketing aan Fontys Hogeschool. Schrauwen was voor de corona crisis barman. “Door het virus moest ik ander werk gaan zoeken en werk ik inmiddels al een jaar bij de LIDL”.
Naast het voetballen heeft Schrauwen ook een passie voor auto’s. “Ik werk af en toe mee aan auto evenementen. Vanaf jonge leeftijd ben ik al groot fan van auto’s”.

Op acht jarige leeftijd begon hij met voetballen bij de dorpsclub. “Ik heb elk jeugdelftal doorlopen van de club. In de E-categorie werden we voor- en najaar kampioen”. In de JO17 heeft Schrauwen voor het eerst mogen proeven van de hoofdmacht. “Sinds dat moment ben ik alleen maar gemotiveerder geraakt om daar een vaste kracht te gaan worden”.

De spits heeft in 2018 zijn mooiste momenten meegemaakt. “In dat seizoen werd zowel RSV 1 en RSV 2 kampioen”. Voor de jongeling was dat het jaar waarin hij doorbrak. “Ik mocht regelmatig mee doen met de hoofdmacht en het tweede”. Bij het tweede was de spits beslissend in de kampioenswedstrijd. “Ik mocht invallen en scoorde de verlossende treffer. We stonden onder druk en door mijn doelpunt was de overwinning binnen”.
Op jonge leeftijd raakte de spits al geblesseerd. “Toen ik jong was, had ik last van een osgood-schlatter knie.” Door deze blessure kon Schrauwen ongeveer één jaar niet voetballen. “Al mijn vrienden konden zich ontwikkelen en ik bleef achter door die stomme knieblessure”.

Het huidige seizoen was heel moeizaam voor RSV. “We hadden het heel lastig. Als het seizoen niet door corona was stilgelegd, hadden we moeten vechten voor handhaving in de vierde klasse”.
Ondanks dat het elftal het lastig had in de competitie kijkt Schrauwen positief naar de toekomst. “Ik hoop dat we in de zomer kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen. Wij gaan als elftal er alles aan doen om mee te kunnen spelen in de middenmoot”.

Meer artikelen over RSV? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RSV.