In gesprek met Jimmy Pieper van EBOH

De 23-jarige Jimmy Pieper, overgekomen van Oranje Wit, maakte tijdens de voorbereiding een goede indruk. Spelend als aanvallende middenvelder, rechtsbuiten en spits maakte hij een fitte en gretige indruk. Daarnaast maakte hij een paar fraaie goals, waarbij hij vooral een snelle klik lijkt te hebben met Junior Calmera. ,,De periode zonder voetbal was vervelend, maar ik ben goed fit gebleven. Vanaf mei mochten we het veld weer op, maar ik ben blij dat we nu weer serieuze wedstrijden mogen gaan spelen.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Pieper is een van de zeven nieuwkomers bij EBOH, dat met Regga Regales slechts twee spelers zag vertrekken. Naast Pieper kwamen ook verdedigers Stephen Emelina (IFC zo), Shujendy Martis (RCD) en Jeremy Boshart (FC IJsselmonde) en aanvallers Noël Goossens (Heinenoord), Oberson van der Spek (VVGZ) en Emerson Martina (Oranje Wit) naar de ambitieuze tweedeklasser aan de Schenkeldijk.

Pieper speelde in de jeugd bij  OMC, een jaartje bij Dubbeldam en vertrok op z’n zestiende naar ASWH. Daar speelde hij in de B’tjes en A’tjes, maar in zijn vierde seizoen liep hij een vervelende kruisbandblessure op waarna hij anderhalf jaar niet in actie kwam. De afgelopen drie seizoenen speelde hij bij Oranje Wit. ,,Het eerste seizoen sukkelde ik nog met blessures, daarna kende ik een goed jaar in het tweede onder Björn Vlasblom en vorig seizoen zat ik in het eerste. Helaas heb ik slechts acht wedstrijd kunnen spelen, waar in ik wel vier keer heb gescoord.”

Pieper sprak vorig  jaar al met EBOH, maar besloot in tegenstelling tot zijn neefje Ricardo Heuverling de stap nog niet te maken. ,,Ik hoorde van Ricardo al snel goede verhalen, dus ik was er begin dit jaar wel uit dat EBOH voor mij een goede stap zou zijn. Hier wil ik veel gaan spelen en belangrijk zijn. De concurrentie op het middenveld en voorin is groot, maar ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten.”

Klik hier voor meer informatie over EBOH
Klik hier voor meer artikelen over EBOH

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.