In gesprek met Jeroen Pons van VV Dubbeldam

Jeroen Pons is 18 jaar en voetbalt bij VV Dubbeldam. Hij voetbalt hier al sinds zijn vierde en speelt sinds de E5 (toen het hoogst haalbare voor eerstejaars) in de selectie. Zijn debuut voor het eerste heeft hij nog niet gemaakt. Wel heeft hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut gemaakt voor zondag 2.

Pons zit op het Insula College Halmaheiraplein, waar hij zijn examenjaar van het havoniveau aan het afronden is. Verder is hij werkzaam bij QLS en traint hij twee á drie keer per week bij VV Dubbeldam.

Op vierjarige leeftijd begon Pons bij de kabouters, maar voelde zich daar niet op zijn plek en besloot een jaar eerder dan eigenlijk de bedoeling was naar de F-jes te gaan. Hier is hij begonnen in de F11 voordat hij naar de F6 is overgeplaatst. Vervolgens is hij naar de E5 gegaan waar hij zijn avontuur in de selectie begon. In het tweede jaar van de E-tjes ging hij naar de E1. Toen Pons naar de D-tjes ging heeft hij eerst een halfjaar in de D2 gevoetbald voordat hij naar de D1 is overgeplaatst. Hier heeft hij de rest van zijn D-periode gespeeld. Na anderhalf jaar werd het tijd om naar de C-tjes te gaan waar hij gelijk in de C1 terecht kwam. Hier heeft hij twee jaar gevoetbald voordat hij naar de JO-16 1 ging. Het jaar daarop is Pons naar de JO-17 1 gegaan en speelt nu al twee jaar in de JO-19 1.

Uiteindelijk wil Pons graag is het eerste elftal van VV Dubbeldam spelen. ‘’Ik verwacht niet dat ik volgend jaar direct in het eerste zal komen, maar ik ga er wel mijn best voor doen. Met het tweede heb ik ook een aantal keer mee gevoetbald en dit is ook een erg goed team om bij aan te sluiten.’’

Tot de corona regels tevoorschijn kwamen ging het huidige seizoen erg goed. Het team van Pons stond samen met een ander team op de eerste plek in de hoofdklasse. ‘’Het is erg jammer dat we niet door konden spelen, want ik denk dat we een heel eind hadden kunnen komen als we deze vorm konden doorzetten.

Een hoogtepunt in de carrière van Pons is dat hij met zijn team in een internationaal toernooi in Duitsland het tot de finale wist te schoppen. In de finale hebben zij helaas verloren met penalty’s. ‘’Een wat recenter hoogtepunt is dat ik dit jaar aanvoerder was van de JO-19 1.’’ Een dieptepunt in zijn carrière is dat hij in de C1 zijn kniebanden scheurden tijdens een voetbalwedstrijd. Hij heeft toen een tijdje op krukken moeten lopen en heeft die periode dus niet mee kunnen voetballen.

Pons zou het leuk vinden om als hij wat ouder is een vaste kracht te kunnen zijn in het eerste van VV Dubbeldam. Ook zou hij misschien wel extra hulp willen bieden aan een jeugdteam. ‘’Ik denk niet als trainer want dat zie ik mezelf op dit moment niet zo snel doen, maar misschien als assistent.’’

Als voorbeeldvoetballer kijkt Pons graag op naar Cristiano Ronaldo. Dat komt omdat hij keihard heeft gewerkt voor waar hij nu staat en omdat hij een doelpuntenmachine is. ‘’Naar mijn mening is hij de beste speler die ik heb zien voetballen.’’ Als hobby vindt de voetballer van VV Dubbeldam het leuk om af en toe te gamen en een Netflix serie te kijken. In het weekend drinkt hij graag een biertje met zijn vrienden.

Binnen de club is er niet zo zeer één persoon waar Pons lovend over is. ‘’Er zijn op Dubbeldam heel veel mensen die zich elke dag inzetten voor de club, dus ik kan er niet één opnoemen.’’ Wat voetbal zo belangrijk maakt voor hem is het plezier en het teamverband die bij het spel komt kijken. Ook geniet hij altijd erg van de derde helft.

‘’Dit seizoen was erg gezellig en hebben we goed voetbal laten zien. Helaas moesten we vroegtijdig stoppen en hebben we daardoor niet kunnen laten zien tot wat we in staat waren. Voor het aankomende seizoen hoop ik dat ik van waarde kan zijn bij het eerste of tweede elftal van de senioren.’’

Voor meer artikelen over VV Dubbeldam klik hier.
Voor meer informatie over VV Dubbeldam klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.