In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

0
691

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept en op hoog amateurniveau in de senioren. 

Carrière
Jeffrey Verkerk is geboren in Rotterdam en begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij Neptunus-Schiebroek. “Daar heb ik tot aan de C-tjes (O15) gespeeld waarna ik werd gescout door Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en Feyenoord. Als kind uit Rotterdam koos ik natuurlijk voor de laatstgenoemde club. Ik heb daar twee jaar in de jeugdopleiding gespeeld tot de A-selectie. Daarna was ik naar FC Dordrecht gegaan, daar kwam ik terecht bij Jong FC Dordrecht. Na Jong FC Dordrecht kwam ik uit bij de hoofdmacht van de amateurtak van Feyenoord. Hier speel ik momenteel, al zaten er nog wat uitstapjes tussen. Zo speelde ik nog bij Sportlust’46 (één seizoen), TOGB (drie seizoenen), FC Rijnvogels waar ik mooie wedstrijden heb gespeeld en denk ik wel mijn beste tijd heb gehad en tot slot BVV Barendrecht (twee seizoenen) waar we met een beetje geluk in de ArenA mochten aantreden tegen Ajax in de KNVB beker. Helaas was dit zonder publiek, maar was ik wel een ervaring rijker.”

Persoonlijk doel
Verkerk wilt dit seizoen graag positief bijdragen aan het team. “Een persoonlijk doel voor mij is om mezelf fit te houden, belangrijke ballen te pakken en punten voor het team te winnen. Ik zie dan eigenlijk wel waar ik terecht kom, al heb ik de tweede divisie nog niet gezien dus wie weet!”

Huidig seizoen
Het seizoen is voor SC Feyenoord erg stroef begonnen, maar Verkerk gelooft in zijn ploeg. “We hebben zwakke punten, maar zeker ook sterke punten. Dat moet eigenlijk allemaal nog samenvallen. Op de trainingen zie je hoe hoog het niveau kan zijn. Dan komt het er alleen op de zaterdagen niet uit. Ik denk dat we gewoon een overwinning nodig hebben om weer in vorm te komen. Dat gaat het team sterker maken! Het seizoen is pas net begonnen en ik geloof erin dat we beter gaan presteren.”

Wij wensen Jeffrey Verkerk veel succes dit seizoen.

Klik op SC Feyenoord voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Feyenoord voor meer informatie over de club.