In gesprek met Jayden de la Croix van FC Dordrecht

Jayden de la Croix (16) begon zijn carrière bij VV Sliedrecht. Toen Jayden elf was werd hij gescout door NAC Breda. Na een jaar bij NAC te hebben gespeeld, besloot de la Croix om weer terug te gaan naar VV Sliedrecht. Na hier weer een jaar gespeeld te hebben, werd Jayden gescout door FC Dordrecht en vertrok hij weer.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De la Croix verteld over het verloop van zijn carrière. ”Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen bij VV Sliedrecht. Ik heb vier jaar in de F-jes gezeten: F10, F6, F2 en de F1. In alle vier de jaren ben ik kampioen geworden. Daarna ben ik naar de E2 gegaan, dit seizoen werden we tweede. Toen m’n leeftijdsgenoten naar de E1 gingen, kreeg ik de kans om dat jaar over te slaan en naar de D1 te gaan. Dat jaar zijn we ook kampioen geworden. Dat was een geweldig jaar, we werden dat jaar ook nog eens tweede in de Sliedrechtse Baggercup en daarnaast wonnen we de beker. Dat jaar werd ik gescout door NAC Breda, ik stroomde hier in bij de O12. Een jaar later was ik weer terug in de D1 bij VV Sliedrecht. Toen werd ik gescout door FC Dordrecht en ben ik daar dus heen vertrokken.”

Jayden zijn ambities zijn duidelijk. ”Toen ik begon met voetballen dacht ik eigenlijk dat het niets zou gaan worden. Maar ik begon mezelf zo te ontwikkelen dat het ook ging opvallen bij andere clubs. Ik ben in de afgelopen jaren gescout door NAC Breda, Sparta Rotterdam, Willem II, RKC Waalwijk, Feyenoord Rotterdam en FC Dordrecht. Dat heeft mij doen inzien dat er echt wat inzat en daarom is mijn ambitie nog steeds om profvoetballer te worden en daar werk ik nog steeds heel hard aan.”

Jayden verteld over de hoogtepunten en dieptepunten in zijn carrière. ”Ik heb veel sportieve hoogtepunten meegemaakt bij al mijn clubs maar voor mij blijft toch altijd bovenaan staan dat ik bij een BVO mag voetballen. Het is heel mooi om ontdekt te worden door een BVO en dat je dan bijvoorbeeld bij zo’n mooie club als FC Dordrecht mag voetballen.” Het dieptepunt vond plaats in 2016. ”Mijn dieptepunt is zonder twijfel het overlijden van een hele goede vriend van mij, Ousmane Kone. Hij kwam in de D1 bij VV Sliedrecht, precies dat jaar dat ik ook werd doorgeschoven naar de D1. Ousmane kwam uit Ivoorkust en toen hij naar Nederland, kwam hij bij ons in het team. Hij was niet alleen een van de beste spelers waar ik ooit mee gespeeld heb, maar het was ook echt een super aardige gast. Ondanks dat Ousmane niet echt Nederlands sprak zocht hij altijd contact met iedereen. Die jongen had zoveel talent. Het jaar dat ik naar NAC ging, ging hij naar Sparta toe. Ik mis hem nog steeds elke dag.”

De la Croix zijn voorbeeldvoetballer speelt in Manchester. ”Ik kijk heel graag naar Kevin de Bruyne, naar mijn mening de beste middenvelder van de wereld op moment. Hij is niet de snelste maar zeker ook niet sloom. Hij heeft een geweldig inzicht en een uitstekende pass in de voeten. Daarnaast haakt hij in verdedigend opzicht ook nooit af en laten we natuurlijk niet z’n geweldige schot vergeten. Naar mijn mening de fijnste middenvelder om naar te kijken.”

Wij wensen Jayden en FC Dordrecht veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer informatie over FC Dordrecht.
Voor een ander artikel klik hier.

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.