In gesprek met Jarno de Bont (18) van Unitas’30

0
244

De aanvallende middenvelder is op zeven jarige leeftijd begonnen met voetballen bij Rood-Wit in Sint Willebrord. Momenteel speelt de Bont in de JO19-1 van Unitas’30. De nummer 10 is groot fan van Kevin de Bruyne. “Zijn passing en vrije trap vind ik echt geweldig. Hij geeft de mooiste steekballen en daar kan ik van genieten”.

verfhuys-breda

Voetbal is voor de spelmaker heel belangrijk. “Je bent met je vrienden drie keer in de week en het is echt een uitlaatklep.” Naast het voetballen is de Bont student aan Avans in Breda. “Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Finance&Control”. De Bont beschrijft zichzelf als een persoon met een eigen visie. Met vrienden een potje pokeren en een pijltje gooien doet hij ook graag.

De aanvallende middenvelder moest eerst zijn zwemdiploma halen voordat hij mocht voetballen. “Op mijn zevende had ik eindelijk mijn zwemdiploma en mocht ik gaan voetballen van mijn ouders.” De Bont heeft bij de dorpsclub alle eerste elftallen doorlopen. De twee jaren in de D-categorie zijn de Bont het meest bijgebleven. Op zijn 14de speelde hij zijn laatste seizoen bij Rood-Wit. “Het laatste seizoen verliep niet lekker. We speelden niet mee voor de prijzen en er was veel onrust rondom het elftal.” De zin om te voetballen verdween. “Het laatste voetbalseizoen was een smet op de mooie jaren die ik heb beleefd.” Een van zijn beste vrienden maakte na het dramatische seizoen de overstap naar Unitas’30. “Mede door de oud-teamgenoot en andere vrienden kreeg ik toch weer de motivatie om te voetballen. ”Ik ben samen met mijn beste vriend naar Unitas’30 gegaan”. Bij de Leurse club vond de spelmaker zijn passie voor voetbal terug. “Ik werd goed ontvangen en heb veel nieuwe vrienden gemaakt.” De Bont heeft vanaf de C-categorie alle eerste elftallen van de club doorlopen. Momenteel speelt de aanvallende middenvelder zijn laatste seizoen als jeugdspeler.

De nummer 10 heeft in zijn jonge carrière al veel mooie momenten meegemaakt. “De kampioenschappen, de bekers en natuurlijk de humor in de kleedkamer”. Zijn persoonlijke hoogtepunt is het kampioenschap in de JO17 van Unitas’30. “We zijn kampioen geworden in de vierde divisie. Ik werd dat seizoen topscorer met 28 doelpunten en heb veel assists gegeven”. De tijd kan snel voorbijgaan, dus je moet van de kleine dingen genieten in het leven zegt de Bont. Ook vroegen we naar de dieptepunten in zijn carrière. “Mijn dieptepunt is echt wel dat ik gestopt was met voetballen. Ik ging met tegenzin voetballen en kon niks meer horen over voetbal.” De personen die dicht bij hem staan, hebben de jongeling toch gemotiveerd om door te gaan met zijn passie.

Het huidige seizoen begon voor de speler heel goed. “We begonnen het seizoen super goed door de eerste paar wedstrijden te winnen. Zelf heb ik redelijk wat doelpunten en assist geleverd”.
Ten slotte wordt er vooruitgeblikt op het volgende seizoen. “Dit is mijn laatste jaar in de jeugd. Ik moet dus volgend jaar de overstap maken naar de senioren’’. In welk team de Bont aankomend seizoen terecht komt weet hij nog niet. “Volgend voetbalseizoen hoop ik gewoon weer te kunnen voetballen en een groot aandeel te hebben in het team”.

Voor meer artikelen over Unitas’30 klik hier.
Klik hier voor meer informatie over Unitas’30.