In gesprek met Jaap Jager van Theole

0
123

Jaap Jager (59) heeft sinds hij 31 jaar geleden voor het eerst bij Theole kwam al talloze vrijwilligerstaken op zich genomen. Hij woont tegenover de voetbalvelden in Tiel en het coördinatorschap facilitaire zaken is hem op het lijf geschreven. “Tricht zit in mijn hart, maar Theole is mijn club.”

Jaap Jager voetbalt al vanaf zijn vijfde. Dat deed hij eerst 20 jaar bij Tricht, tot hij op zijn 25ste naar Tiel verhuisde voor de liefde. Al snel werd hij lid van Theole. “We wonen tegenover de sportvelden.” Hij vulde ongelofelijk veel vrijwilligerstaken in. Hij was onder meer leider, trainer bij Theole zaterdag, maakte de keuken in het clubhuis schoon en zat in de clubhuiscommissie. Ook is hij drie jaar bestuurslid geweest, hielp mee bij activiteiten, was grensrechter, maakt deel uit van Oud-Theole, richtte het 35+team Lucky Theole op en was mede betrokken bij de totstandkoming van het Walking Football-team Betuwe Bikkels Theole. Momenteel is Jager ‘alleen’ coördinator facilitaire zaken. “Ik ben bijna elke dag op het sportpark. We hebben een clubje mensen met wie we allerlei klusjes doen. Van het schoonmaken van reclameborden, tot werkzaamheden op de tribunes en het scheiden en ophalen van al het afval. Ook in coronatijden gaan er helaas dingen stuk en die moeten gerepareerd worden.” Jager hoopt dat de kleedkamers en bestuurskamer van Theole snel vernieuwd worden. “Dat is echt hard nodig, na 35 jaar. Iedere week gaat er wel iets kapot, het is gewoon op.” Hij is blij met de klussers die hem helpen. “Alleen kan ik het niet. Samen sterk voor onze mooie club.”

Op wedstrijddagen van het Theole 1 is Jager ook immer present. Bij thuiswedstrijden regelt hij de entree waar lootjes worden verkocht door twee vrijwilligers en heet hij iedereen welkom via de intercom. Bij uitduels geniet hij met de harde kern langs de lijn van de wedstrijd en nuttigt een drankje met een balletje gehakt.

Lucky Theole
Tot net na zijn vijftigste is Jager zelf ook nog fanatiek voetballer geweest, in Theole zaterdag 1. Momenteel trapt hij nog weleens een balletje met Lucky Theole op vrijdagavond, dat op een half veld speelt en voor 35-plussers is opgericht. Iedere dinsdagavond is hij daarnaast present bij het Walking Football-team van Theole. “De Betuwe Bikkels. Dat team bestaat sinds anderhalf jaar, we voetballen dan een uurtje en zijn een hecht clubje.” Jager kan zich geen leven zonder voetbal voorstellen. “Ik begon op mijn vijfde bij Tricht en ben sindsdien altijd bij een voetbalclub betrokken geweest. Ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat een club goed blijft draaien en ben ook een sociaal mens.”

Welkom
Jager hoopt dat meer vrijwilligers zich in de toekomst melden, die kan Theole namelijk goed gebruiken. “We hebben heel fijne mensen in de jeugd en andere takken van de club rondlopen, maar de harde kern bestaat uit een stuk of twintig vrijwilligers. Als die één week niks zouden doen, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn, dan zou iedereen denk ik pas écht merken hoeveel werk er op de schouders van die groep neerkomt.” De wens van Jager is: laat Theole een echte amateurvereniging blijven met veel passie, gezelligheid en sportiviteit. En zoals de tekst op de foto zegt: ‘Iedereen is welkom.’

 

 

Klik hier voor meer artikelen over Theole.
Klik hier voor meer informatie over Theole.