In gesprek met Henk Cornelisse van FC Drunen

Velen kiezen in de decembermaand een moment om eens rustig terug te blikken op het jaar 2020 en vooruit te kijken naar 2021. Zo ook Henk Cornelisse. De voorzitter van FC Drunen spreekt over de hoogte- en dieptepunten van de dorpsclub in deze roerige tijden en richt zijn vizier ook op de toekomst.

HappyPoint_desinfectie

“Laat ik gelijk maar met de slechtste tijden beginnen”, zo begint Henk Cornelisse zijn verhaal. Hij refereert hierbij aan het persoonlijk leed dat het coronavirus direct of indirect heeft veroorzaakt onder leden van FC Drunen. “Trieste situaties deden zich voor binnen diverse gezinnen. Je voelt je dan zo machteloos en kunt alleen een troostend woord bieden. Het is wel mooi om te zien hoe iedereen binnen de vereniging elkaar steunt in deze moeilijke tijden. Dit symboliseert onze saamhorigheid én de kracht van FC Drunen”, stelt de altijd bevlogen voorzitter.

Kantineomzet
In financieel opzicht heeft het coronavirus zijn impact gehad op de hechte dorpsvereniging. “Een van de voornaamste inkomstenbronnen van FC Drunen is de kantineomzet. Door het langdurig sluiten van onze clubgebouwen is onze winst weggevallen en dat is een forse aderlating. Maar hoe vervelend dit ook is, het valt in het niet bij het persoonlijk leed dat corona heeft veroorzaakt bij onze leden”, aldus de relativerende voorzitter.

Nieuwe sponsoren
FC Drunen is niet bij de pakken neer gaan zitten, maar toonde juist een ongekende veerkracht. Zo werd in de afgelopen periode de vertrekkende Vriendenclub Commissie vervangen door betrokken nieuwkomers. En voor de jeugd ontwikkelde FC Drunen door een gebrek aan competitieduels een alternatief programma, zodat de kinderen binnen de geldende regelgeving konden blijven genieten van het voetballen. De gemeente Heusden matste de vereniging in deze moeilijke tijden qua veldhuur en daarnaast werd er door vrijwilligers met succes gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de vereniging. Zo wist FC Drunen de lokale Jumbo als hoofdsponsor aan zich te binden, net als enkele andere belangrijke sponsoren. ”Geweldig dat deze partners ons door dik en dun steunen, daar zijn we echt trots op”, aldus de trotse voorzitter. Ook qua ledengroei was er succes, want de club kon recentelijk een extra zaterdagteam inschrijven voor de competitie.

Masterclass
Naast de diverse overheidssubsidies en extra sponsoren wist FC Drunen in 2020 de erkenning van Club van de Week door de Vriendenloterij te bemachtigen. Een hieraan verbonden geldprijs stelde de vereniging in staat een tiental kinderen uit minder kansrijke gezinnen de kans te bieden op een gratis lidmaatschap of kledingpakket voor deelname aan zijn Masterclass Jeugd. Cornelisse: ”Maar hiermee houdt het niet op. Via het stimuleringsbudget van de KNVB is het ons mogelijk gemaakt om op woensdag 30 december ook een speciale en gratis masterclass jeugdtraining te organiseren voor leden en niet-leden. Jeugdspelers van Vitesse, FC Den Bosch en het Nederlands elftal verzorgen onder auspiciën van Football Talent Academy een onvergetelijke masterclass, dat wordt ongetwijfeld een mooie voetbaldag.”

FC Drunen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “We verheugen ons op de herstart van de competitie. Ik hoop vurig dat ons tot dat moment verder persoonlijk leed bespaard blijft”, zo benadrukt Cornelisse. En hoe zit het met de toekomst van deze bevlogen voorzitter? “Ik ga tijdens de eerstkomende Algemene Leden Vergadering (ALV) aftreden. Het is belangrijk voor elke vereniging dat een voorzitter niet te lang op zijn plek blijft zitten, maar na een aantal jaar vervangen wordt door een waardige opvolger.”

 

Klik hier voor meer artikelen over FC Drunen
Klik hier voor meer informatie over FC Drunen

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.