In Gesprek met Gino Breuer (19) van FC Dauwendaele

0
125

Breuer is op zijn negende begonnen met voetballen bij de Middelburgse voetbalclub FC Dauwendaele. De linksbuiten speelt nu voor het tweede seizoen in de hoofdmacht waar hij op zijn 18e zijn debuut heeft mogen maken. Een voorbeeld voetballer heeft hij niet. “Ik moet vooral naar mezelf kijken om te zien wat goed en slecht gaat. Ik moet mijn spel zelf verbeteren”.

banner_koningsport_small_VJ
Gino begon relatief laat met voetballen. “Ik begon bij de E5, maar na een half jaar kreeg ik de kans om in de E1 te voetballen” De vleugelspeler maakte grote stappen en heeft tot de C1 in de eerste elftallen van Dauwendaele gevoetbald. “Na mijn tweede jaar als C-junior kreeg ik de kans om bij Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland te spelen. Hier ben ik tweede divisie gaan voetballen”. Breuer speelde twee seizoen bij JVOZ. “Ik zou eigenlijk doorstromen naar de JO19 maar ik moest noodgedwongen terug naar Dauwendaele omdat het team te weinig spelers had.” De vleugelaanvaller is na een half seizoen doorgeschoven naar de hoofdmacht. Momenteel speelt hij al één seizoen vast in het eerste elftal. “Ik voetbal met plezier in het eerste elftal, maar mijn ambitie is om nog een stap hoger te spelen”.

Voetbal is voor de Middelburger heel belangrijk in zijn leven. “Het bezig zijn met andere mensen, de gezelligheid en het spelletje voetbal is gewoon het leukste wat er is.” Buiten voetbal vindt Breuer het leuk om veel met vrienden te doen. “Zelfs als ik met mijn vrienden ben gaan we altijd het liefst een balletje trappen”.

De vleugelaanvaller heeft in zijn jonge carrière al veel mooie momenten meegemaakt. “Nadat ik twee jaar in de JO-15 heb gespeeld, kreeg ik de kans om bij JVOZ te spelen. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt.” De 19-jarige heeft met JVOZ in heel Nederland gevoetbald. “Ik heb tegen veel jeugd profvoetbalclubs gevoetbald. Het was fantastisch om in de stadions te spelen”. Een ander hoogtepunt in zijn carrière is zijn debuut voor de hoofdmacht van de Middelburgse club tegen DWO’15 in de nacompetitie. Ondanks zijn hoogtepunten heeft de linksbuiten ook dieptepunten. “In de afgelopen jaren ben ik vaak geblesseerd geweest”. Door de blessures heeft Breuer het voetballen vaak moeten missen.

Ten slotte wordt er vooruitgeblikt op het volgende seizoen. “Het huidige voetbalseizoen is afgelopen door corona. Het enige wat ik dit seizoen doe is één uur per week voor mezelf trainen”. Aankomend seizoen hoopt de voetballer dat er weer normaal gevoetbald kan worden. De aanvaller hoopt ook op een mooie overstap naar een club die op een hoger niveau speelt.

Meer artikelen over FC Dauwendaele klik hier!
Meer informatie over FC Dauwendaele klik hier!