In Gesprek met Gianni van Buuringen van RCD

De 19-jarige keeper kan je vinden bij het eerste van RCD, daar staat hij trouw onder de lat. De Dordtenaar is in het dagelijks leven werkzaam als accountmanager bij Verisure. Gianni van Buuringen is zijn voetbalcarrière begonnen bij Oranje Wit waarna hij na een paar tussenstops de overstap weer heeft gemaakt naar zijn vertrouwde club RCD.

Zoals we net al kort besproken hebben is Van Buuringen begonnen bij Oranje Wit, “Daar heb ik maar een jaartje gevoetbald, daarna ben ik naar RCD gegaan. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn vader na een training vroeg of ik voortaan keeper wilde worden of dat ik wilde blijven voetballen. Toen heb ik er serieus voor gekozen om te gaan keepen in plaats van voetballen zodat ik minder hoefde te rennen. Als keeper ben ik begonnen in de JO11-1. Mijn vader was daar samen met twee andere vaders trainers”, aldus Van Buuringen.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Na wat jaren in de selectie koos de keeper ervoor om de overstap te maken naar de buren ASWH.” Daar ben ik begonnen in de JO15-3, omdat ik er iets te laat bij kwam. Na dat jaar heb ik in de JO15-1 en twee jaar in de JO17-1 gespeeld. Na die periode verloor ik mijn plezier in het spelletje en kon ik niet meer zo goed opschieten met de trainer waardoor ik besloot een stap terug te maken en te gaan voetballen in de JO19-2. In dat team, waar veel jongens in zaten van destijds de JO15-3 waar ik in begon, heb ik het weer erg naar mijn zin gehad en mijn plezier er weer in teruggevonden.”

Na wat gesprekken hier en daar heeft de 19-jarige doelman even mee getraind bij Oranje Wit, dat bleek echter al snel op niks uit te draaien. Op dat moment kwam RCD weer inbeeld. “Na een training werd ik aangesproken door Barry Pennock met de vraag hoe ik tegenover een terugkeer stond naar RCD omdat ze daar met de keepers nogal krap zaten. Toen het meetrainen bij Oranje Wit erop zat ben ik gaan meetrainen bij RCD. Ik werd gelijk super goed ontvangen”, vertelt hij. Zo kwam RCD weer terug in het leven van Gianni.

Er zijn een paar kleine dingen die Van Buuringen doet voor afgaand aan een wedstrijd, die hij eerst nooit deed.” Wat ik sinds kort wel doe is met mijn hand een kus geven op beide palen en ik geef een kus op mijn tatoeage die sinds kort op mijn rechterarm staat. Mijn opa staat op die tatoeage, op die manier hoop ik dat hij van boven lekker kan meekijken en mij kracht geeft om een goede wedstrijd te keepen.”

Gianni laat weten waar hij zijn vizier opricht voor het einde van het seizoen. “Momenteel staan wij op de tiende plek. Ik denk dat wij ons moeten gaan focussen op de bovenste plek in het rechter rijtje, de achtste plek. Het verschil tussen nummer acht Dubbeldam en ons is maar twee punten dus ik heb daar alle vertrouwen in!”

Voor vele van ons die graag voetballen is voetbal een uitlaat klep, dit is dan ook het geval voor Gianni. “Het zorgt ervoor dat ik de rest gewoon eventjes van mij af kan gooien en er even niet aan hoef te denken zolang ik op dat veld sta.”

Klik op RCD op het laatste artikel van de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.