In gesprek met: Frank van den Bos – VV IJsselmeervogels

0
178

Frank van den Bos is de voorzitter van vv IJsselmeervogels. Van Den Bos is getrouwd, heeft drie volwassen kinderen die bijna allemaal het huis uit zijn. “Mijn eigen voetbalcarrière mag geen naam hebben, dus dat houdt in dat het recreatief voetbal was.”

Frank van den Bos is op de klassieke manier voorzitter geworden van IJsselmeervogels. “Via supporters terecht gekomen in de wat meer organisatorische verleningen binnen de club.” Later via zijn werk waar hij eindverantwoordelijk was bij een beton fabrikant in Spakenburg die sponsor was van IJsselmeervogels betrokken geraakt.

Toen er een kleine 20 jaar geleden een bestuurlijke crisis was bij vv IJsselmeervogels, heeft een groepje vrijwilligers de organisatie gereorganiseerd, vertelde Frank van den Bos. “Vier jaar geleden werd ik benaderd om voorzitter te worden van IJsselmeervogel.”

De kracht van IJsselmeervogels
“Het mooie aan de club is dat het een echte amateurclub is en dat er een enorme gedrevenheid en ambitie in zit.” Binnen de club wordt ook alles zo professioneel mogelijk georganiseerd, maar dat gebeurd wel allemaal door vrijwilligers vertelde Frank van den Bos.

De visie van IJsselmeervogels is om met de A-Selectie (het 1e elftal) op het hoogste amateurniveau mee kan draaien (2e Divisie). “Ook willen wij dat de niet selectie elftallen zich thuis voelen bij de club. Dat geld voor het 35+ voetbal, het G-Elftal en het damesvoetbal natuurlijk ook.”

Ook hebben wij aan Frank van den Bos gevraagd of er ambitie is om in het Betaalde Voetbal te gaan spelen. “Nee, dat antwoord is heel simpel. Wij hebben zoals het er nu uitziet geen enkele behoefte aan. Sterker nog, er is geen 1 amateurclub die de stap gemaakt heeft in het verleden die daar gelukkig van geworden is.”

Het zou voor Frank van den Bos alleen aantrekkelijk worden voor een amateurclub als ze de speeldata en licentievoorwaarden op een niveau komt van een amateurclub. Maar dat ziet Frank van den Bos de komende paar jaar niet gebeuren.

Afgelopen seizoen
Afgelopen seizoen keek Van Den Bos altijd bij de wedstrijden van het 1e. Zowel thuis, als uitwedstrijden. “Het bestuur reist met de A-Selectie mee in de bus. Wij gaan altijd gezamenlijk mee naar uitwedstrijden. Dat komt door een traditie uit het verleden die we graag koesteren. Ook is het fijn om dicht bij de technische staf en de spelers te zijn, dat versterkt de band.”

Als er gekeken wordt naar de prestaties van afgelopen seizoen is Frank van de Bos zeer tevreden. “IJsselmeervogels is vorig seizoen gepromoveerd vanuit de 3e divisie. Daarom was onze doelstelling om te handhaven, wat gelukt is door te eindigen op een keurige 9e plaats.” Het is wel een seizoen geweest met veel Ups en Downs. “Er werden dan 5 wedstrijden op rij gewonnen, wat vervolgd werd door 5 nederlagen op rij. Maar 6 wedstrijden voor het einde van de competitie speelde wij ons veilig met meer punten dan verwacht.”

Frank van den Berg was ook zeer tevreden over de jeugd. “De JO19-1 speelt nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie JO19-1. Maar als ze niet promoveren is dat geen schande, want we vinden de 3e divisie voor JO19-1 ook een prima niveau.”

Volgend seizoen
“We proberen nu een stapje verder te gaan door volgend seizoen mee te mogen doen om de bovenste plekken. Dat is dus plek 1 t/m 6.” Frank van den Bos denkt dat het team lukt om bij de eerste 6 te kunnen komen, omdat de krachtverschillen in de 2e divisie zeer klein zijn.

“Door de uitslagen van afgelopen seizoen is te zien dat het zeer klein is. Want iedereen kan van iedereen winnen. Ook stromen er komend seizoen jeugdspelers door naar de A-Selectie. Maar die zouden eerst moeten wennen bij het 2e elftal, want het verschil tussen jeugd en senioren is heel groot.”