In gesprek met Frank Kaufmann van DSC Kerkdriel

0
152

DSC Kerkdriel is waarschijnlijk de enige derdeklasser met een Zwitser in het eerste elftal. En dan ook nog eens een die zich inmiddels jongen van de club voelt en mag noemen. Frank Kaufmann is rechtsback van het eerste en trainer van de JO13-1.

HappyPoint_desinfectie

Tot zijn vijftiende woonde Frank Kaufmann in Zwitserland. “Daar voetbalde ik ook, maar niet echt op een hoog niveau. Op de training speelden we alleen partijtjes en dan was het meer over het veld rennen dan voetballen.” Hij kwam naar Nederland om te gaan studeren, op het mbo. “Ik wilde in een ander land naar school en mijn moeder komt uit Nederland. Ik sprak de taal al een beetje en ben bij mijn oom en tante gaan wonen.”

Opgevangen
Kaufmann werd gelijk lid bij DSC, om vrienden te maken. “Iedereen was direct vriendelijk. Ik werd fijn opgevangen. Ik merkte gelijk dat het niveau hier hoger lag. Ik leerde echt dingen op de trainingen.” Hij doorliep alle jeugdelftallen, om vervolgens door te schuiven naar het eerste. Daar werd de nu 23-jarige speler omgeturnd van aanvaller tot rechtsback. “We hadden bij de selectie een hele hoop aanvallers. Ik ben naar de trainer gegaan en heb gezegd: ‘Ik wil niet op de bank zitten, dus stel me maar op waar je me nodig hebt.’ Dat werd rechtsback, die positie beviel me wel.”

Kaufmann is snel, heeft een goede techniek en zijn inzicht in orde. Zijn concentratie en omschakeling kunnen nog beter. Hij heeft inmiddels al vele hoogtepunten meegemaakt bij DSC, met het kampioenschap van seizoen 2018-2019 als mooiste. “Dat was een prachtig jaar, we verloren maar één wedstrijd. Het verschil met het seizoen daarvoor was dat we nu met alleen maar eigen jongens speelden. Het was een heel gezellige groep.”

Prijsje
DSC gooide afgelopen seizoen hoge ogen in de derde klasse, met een derde plaats als beloning. “Het was even wennen, maar daarna kwamen we er beter in. De derde plek was boven verwachting, we wilden vooral niet degraderen. Ik denk dat we nog beter kunnen, als we gefocust blijven en de wisselvalligheid eruit gaat.” Hij hoopt stiekem op een prijsje. “Het doel is de middenmoot of net daar boven, maar een periodetitel zou een mooie extra zijn.”

Waar Kaufmann misschien nog wel enthousiaster over spreekt, is ‘zijn’ jeugdteam. Hij traint sinds zijn vijftiende al elftallen in de jeugdafdeling van DSC. Sinds vier jaar heeft hij een eigen team, de JO13-1. “Dat is echt een heel getalenteerde groep. Ik vind niks mooier dan spelers individueel beter maken. Daar gaat het me vooral om, dan wordt het team vanzelf ook beter. Ze spelen nu in de hoofdklasse.” Wie weet worden die jongens over een jaar of zes Kaufmanns teamgenoten in DSC 1.

 

Klik hier voor meer artikelen over DSC.
Klik hier voor meer informatie over DSC.