In gesprek met Floris de Vos van VV Rijsoord

0
159

Floris de Vos (17) is jeugdspeler van de A1 en keeper bij VV Rijsoord. Hij speelt al heel zijn leven bij de club uit Ridderkerk (Rijsoord) ondanks dat hij ander halfjaar jaar gestopt is. De Vos is begonnen met voetballen op zijn zesde. Hij besloot om gelijk te gaan keepen en is nooit meer teruggekomen op deze beslissing. Nu al 11 jaar actief bij de club en hij heeft een bepaalde ambitie. “Mijn ambitie is om ooit mijn debuut te maken in het eerste voetbalelftal van VV Rijsoord”.

tuk tuk

Naast voetbal studeert Floris nu journalistiek in Tilburg. Hij zit nu in zijn eerste jaar nadat hij geslaagd is op de middelbare school in Rotterdam. Soms is het wel lastig om school en voetbal te combineren, want het is best wel een stukje rijden van Rijsoord naar Tilburg. Maar net als ieder ander mens heeft Floris ook nog hobby’s waar hij zijn dagelijks leven mee opvult. ”Naast voetbal heb ik ook nog andere hobby’s, zoals films maken, muziek luisteren en sporten”.

De keeper van Rijsoord heeft eigenlijk een echt typische jeugd gehad als het gaat om voetbal. “ Ik ben begonnen met voetballen toen ik zes jaar oud was en kwam terecht in de F4. Hierna ben ik gelijk als keeper verder gegaan in de F1. De jaren daarna kwam ik terecht in de E1, D3, C3, C2, B1 en nu zoals al eerder gezegd in de A1. Eén van de voornaamste redenen dat Floris weer is gaan voetballen is omdat het hem ontspant. Het seizoen moet officieel nog beginnen maar het ziet er goed uit. We hebben 1 bekerwedstrijd gespeelt tegen Pelikaan, 6-3 gewonnen en een prima gevoel aan over gehouden. Het was mijn eerste wedstrijd sinds ander halfjaar en dat voelde goed.

In de E1 is Floris kampioen geworden met zijn team en hij heeft daar gemixte gevoelens over. “Dit jaar werd ik gecoacht door een fijne coach, Denny Ipskamp. Hij gaf me vertrouwen en vond ik al met al een hele fijne en complete trainer. Dit jaar was ook het jaar van mijn grootste dieptepunt, ik scoorde namelijk een eigen goal in de kampioenswedstrijd”. Zijn voorbeeld voetballer is toch wel Manuel Neuer. Sinds ik ben begonnen met keepen, is Neuer altijd de keeper geweest tegen wie ik opkeek. Net als bijna elke keeper, en dus ook de Duitse keeper, heb ik zo mijn standaard rituelen. Altijd voordat de wedstrijd van start gaat tik ik even de lat aan”.

De Vos laat ook weten dat het opstarten na zo’n lange stop niet heel moeilijk was voor hem. “Ik ben een seizoen uit de roulatie geweest. Nu heb ik na twee trainingen wel het gevoel dat ik langzaam maar zeker weer de feeling terug begin te krijgen. Ik loop vaak de vijf Km en ik ben 15 kilo afgevallen en merk dat dit zeker in mijn voordeel werkt qua snelheid”. Floris is in de E1 kampioen geworden met zijn team en hoopt natuurlijk dit seizoen weer zo hoog mogelijk te eindigen met Rijsoord. Zaterdag vijf September is de eerstvolgende wedstrijd van Rijsoord tegen Groote Lindt.

Klik hier voor meer informatie over VV Rijsoord
Voor meer artikelen van VV Rijsoord klik hier