In gesprek met Fleur de Kinderen van Unitas’30

0
168

Fleur de Kinderen begon op haar vierde met voetballen. Momenteel voetbalt ze in Dames 1 en bij Bristol in Roosendaal. De ambitie is om met Dames 1 te promoveren naar de derde klasse.

HappyPoint_desinfectie

Fleur de Kinderen is op haar vierde begonnen met voetballen. “Toen ik zes jaar oud was, ben ik een jaar gestopt met voetballen”. Sinds dat jaar speelt De Kinderen bij Unitas’30. In 2019 begon ze ook met zaalvoetballen bij Bristol in Roosendaal. “Bij Unitas zijn we vorig jaar begonnen met een selectiebeleid bij de dames. Toen ik klein was, speelde ik nog met de jongens en daar was al een selectiebeleid”. Een aantal jaren geleden heeft De Kinderen haar debuut voor het eerste elftal mogen maken.

In de MO19 heeft het elftal van De Kinderen meegedaan aan het NK Voetbal. “We werden als team eerste in de derde categorie. Dit was voor ons als team een hele speciale ervaring”. Het dieptepunt in haar carrière was het jaar dat ze gestopt was met het spelletje. “Ik speelde toen nog met jongens en nu merk ik dat de mensen die met jongens hebben gevoetbald toch een beter inzicht en betere techniek hebben. Dit komt omdat ze zich moest opboksen tegen de jongens in het team”. De Kinderen denkt dat ze in dat jaar veel had kunnen leren en dus nu beter zou zijn.

“Ik vind het vooral belangrijk dat het gezellig is, winnen is altijd leuk maar niet het belangrijkste”. Dit jaar is het plezier wat minder bij het dames elftal door de trainer die ze op het moment hebben. Het persoonlijke doel voor De Kinderen is daarom ook dat ze hoopt dat sfeer binnen het team verbeterd.  “We kunnen dan ook beter op elkaar ingespeeld raken. Als dit is gebeurd, zullen we meer winnen en zo ook weer hogerop komen”.

De Kinderen is zeer lovend over Annie van Unitas. “Ze staat achter de bar en helpt ook altijd mee met de voetbalkampen die bij Unitas worden gehouden”. Annie staat iedere zaterdag en zondag achter de bar bij de club. “Ik vind het super goed dat ze zich zo inzet voor de club”.

Huidig seizoen loopt niet vlotjes voor het dames elftal. “We hebben al een lange tijd geen wedstrijden meer mogen spelen maar toen het nog mocht ging het niet goed”. Het elftal merkte dat ze nog niet goed op elkaar ingespeeld waren en dit zorgde voor veel miscommunicaties. “Ook is een groot deel van het team nog relatief jong voor de dames. We merken dat we fysiek ook nog wel eens tekortkomen”. Voor het volgende seizoen hoopt De Kinderen dat het team beter op elkaar ingespeeld is. “Als dit eenmaal is, denk ik dat het beter gaat en dat we misschien zelfs mee mogen in de top”.

Meer weten over Unitas’30? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen over Unitas’30.