In gesprek met Delano Valentijn van Unitas’30

0
146

Delano Valentijn (18) is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Unitas’30. In 2017 maakte hij de overstap van Rood-Wit naar Unitas’30 om zich verder te ontwikkelen als voetballer. Delano heeft alle eerste selectieteams doorlopen en speelt nu in de JO19-1. Afgelopen zomer mocht de jongeling zijn debuut maken voor de hoofdmacht tijdens de bekerwedstrijd tegen VV Yerseke.

verfhuys-breda
Valentijn is een echte dorpeling en begon zijn carrière dan ook bij de dorpsclub van Sint Willebrord. “Ik ben als 5-jarig jochie begonnen met voetballen bij Rood-Wit. Ik heb daar leuke jaren gehad en ook hebben we op een redelijk niveau gevoetbald. Ik heb in deze tijd ook bij het KNVB-regioteam mogen voetballen.” Na zijn eerste jaar bij de D-junioren werd de verdediger doorgeschoven door zijn toenmalige trainers Robin en Jeffrey naar de C-categorie. “Toen mijn 2e jaar als C-speler voorbij was, kreeg ik de kans om hoger te gaan voetballen en heb ik deze kans aangepakt. Ik heb namelijk de overstap gemaakt naar een Leurse club. Bij Unitas’30 ben ik goed opgevangen en hebben we meegestreden voor het kampioenschap in de derde divisie. Ook ben ik bij deze club twee keer kampioen geworden.” Valentijn voelt zich momenteel helemaal thuis bij de JO19-1 en hoopt volgend jaar de stap naar het eerste elftal te mogen maken.


De pas 18- jarige centrale verdediger heeft al veel mooie momenten mogen beleven in zijn carrière. “Toen ik als klein jochie werd gevraagd om bij het KNVB-regioteam in de E-junioren te voetballen was ik superblij. De kampioenschappen die ik met Rood-Wit heb gewonnen zijn supermooi, omdat het met de club van mijn eigen dorp is.” Voor Valentijn zijn de kampioenschappen met de zwart-gelen ook hoogtepunten tijdens zijn prille carrière. “We wonnen de hoofdklasse en het jaar daarna werden we ook nog eens kampioen in de vierde divisie.’’ Ook vroegen we hem naar zijn dieptepunten in zijn carrière. “Gelukkig heb ik nog nooit een zware blessure opgelopen, waar ik enorm blij mee ben. Ik doe mijn best om zo fit mogelijk te blijven het hele jaar door om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken.”

We blikken met Delano vooruit op het volgende seizoen. “Hopelijk kunnen we aan het einde van het seizoen een aantal wedstrijden spelen om weer wat ritme op te doen. Ook hoop ik dat ik volgend seizoen de stap kan maken naar het eerste elftal en dat ik veel minuten mag gaan maken.” De jonge verdediger gaat er alles aan doen om zijn doel te behalen. “Wat mijn verdere carrière gaat brengen zie ik van zelf. Ik bekijk het van jaar op jaar en zie zelf wat de toekomst brengt.”

Klik hier voor meer artikelen over Unitas’30.
Klik hier voor meer informatie over Unitas’30.