In gesprek met de vrouwen 1 van VV Dubbeldam

De vrouwenselectie van VV Dubbeldam is volgens de dames het gezelligste team van de vereniging. Iedereen kent elkaar op de club en dat maakt het een hechte vereniging.

Zo’n tien jaar geleden voetbalden er slechts een paar meiden bij Dubbeldam. Inmiddels is vrouwenvoetbal niet meer weg te denken bij Dubbeldam. Een deel van het team voetbalt al tien jaar samen. “Begin dit seizoen hebben we versterking gekregen van een groep enthousiaste speelsters van GCS. Met dit team spelen we op een groot veld nog maar een jaar samen, het voelt alsof dit al jaren is. Het leeftijdsverschil is groot. Oma is 54 en nog steeds een rots in de branding, onze jongste vaste speelster is nog maar zeventien jaar oud. Het aanmoedigen in het veld gebeurt zo luidruchtig dat we overal op ons complex te horen zijn”, zeggen ze.

De grootste lolbroek is volgens de speelsters Queen Celine. “Voor tijdens en na de wedstrijd staat ze graag op de voorgrond of naja vooral op tafel. Als onze PR-vrouw regelt zij met speels gemak scheidsrechters en trainers. Niet voor niets hebben we momenteel een trainersstaf die groter is dan onze selectie. Na een paar drankjes kan ook onze smurf Jessie er ook wat van”, zeggen ze lachend.

Het hoogtepunt van de vrouwen is de eerste overwinning van het seizoen tegen Heerjansdam. “De eerste overwinning zat er al een tijdje aan te komen, maar we hadden hem die wedstrijd nog niet verwacht, dat maakte de overwinning extra leuk natuurlijk”, vertellen ze. De vrouwen hopen dat hun echte hoogtepunt nog komt op 27 mei. “We hopen dan de wedstrijd van ons leven te spelen tegen FC de Rebellen. Dennis, één van de vele trainers, is een echte Feyenoorder. Alleen voor zijn meiden wil hij in het Olympisch stadion in Amsterdam op de bank zitten. We hebben natuurlijk wel voldoende stemmen nodig, daar kunnen we alle hulp nog voor gebruiken. Stemmen kan nog steeds, maar niet lang meer. Stemmen kan nog tot zaterdagmorgen 7 mei, dus stem zo snel mogelijk op ons”, aldus het vrouwenteam.

Het dieptepunt waren de zware blessures voor Kimberley en Kim. “We missen een aantal speelsters waardoor het af en toe moeilijk genoeg is meiden op de been te krijgen. Daarnaast hebben we ook drie zwangere in een seizoen (Wendy, Scarlette en Lisa), hoe krijgen ze het voor elkaar, fantastisch nieuws voor hen natuurlijk en we kunnen niet wachten de kleine supportertjes te ontmoeten en wat missen we onze trouwe spits Wendy. Dat scheelt een hoop doelpunten dit seizoen”, vertellen ze.

De doelvrouw Jami heeft er jaren over gedaan haar reputatie als altijd te passeren keepster op te bouwen. Nooit-de-nul-Jami is haar geuzennaam. “Dit seizoen heeft ze voor het eerst in haar leven haar doel schoon gehouden. Voor Jami een persoonlijk dieptepunt”, vertelt het team.

In het veld een team en buiten het veld een team. “Wij zijn allemaal de koninginnen van de derde helft. Zonder op te scheppen mogen we wel zeggen dat een derde helft zonder de vrouwen 1 tot mislukken gedoemd is. Een 11-0 verlies of een onverwachte overwinning, elk resultaat wordt uitbundig gevierd”, vertellen de vrouwen.

Het doel van de vrouwen is simpel, niet onderaan eindigen en de derde helft ongeslagen winnen, dat lukt wel aardig vertellen ze. “De grootste ambitie is de wedstrijd van je leven spelen, wat zou dit een mooie ervaring zijn voor ons. Een echte kroon op een heerlijk nieuw seizoen. Het zou ook uniek zijn als wij als vrouwenteam tegen de oud-profs mogen uitkomen”, aldus de vrouwen.

Wat anekdotes van het vrouwenteam zijn: “De eerste training in de nieuwe formatie kwam Celine opdagen met een zonnebril groter dan haar hoofd, is dit echt hoe we ons voor wilde doen?”, “Ook leuk om te vertellen is dat de meiden van GSC over de streep getrokken zijn door de grote koelbox gevuld met Liefmans en bier op het veld na de training in corona tijd” en “De meeste anekdotes kunnen we beter niet opschrijven, wat gebeurt in de kantine van Dubbeldam blijft in de kantine van Dubbeldam”, vertelt het selectieteam van de vrouwen.

De dames weten niet waarom ze geen trouwe sponsor hebben. “Ik bedoel, wie wil dit gezellige team nou niet sponsoren, dus mocht iemand dit lezen en denken nou dat is echt wat voor mij, benader ons gerust. Wel hebben we twintig inloopshirts gewonnen van de International Winter Football Cup dus een speciale dank naar hun”, sluiten ze af.

Klik op VV Dubbeldam voor het laatste artikel van de club

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.