In gesprek met de mannen van GJS 5

0
203

Ze zijn het meest gevreesde team van heel GJS en veroveren met de talenten alle harten van de supporters langs het veld. Na twee jaar een vriendenteam geweest te zijn gingen ze in de O19 uit elkaar. In het jaar zonder voetbal kwamen ze erachter dat het team een groot gemis was en besloten ze het team wederom een nieuw leven in te blazen. Nu flaneren ze als GJS 5 en geven ze elke zaterdag alles op de Nederlandse amateurvelden.

De jongens kennen elkaar door en door. ‘’De meesten van ons team spelen al samen sinds we mochten beginnen met voetballen. Al vanaf de F-teams zitten we jaar in jaar uit bij elkaar in het team. Het samenspel in ons team zit er daardoor er goed in. Toch zijn er een paar buitenbeentjes nieuw bij ons in het team. Zo hebben wij oud-spelers van GJS 2 en 3 weten te kapen en hebben wij een dodelijke linksbuiten die een goaltje kan maken en hebben we een middenvelder weggeplukt bij onze rivaal SteDoCo. Samen met onze versterkingen behalen we overwinning na overwinning.’’

De mooiste wedstrijd samen was toch wel de kampioenswedstrijd. ‘’Dit was op veld vier tegen Heukelum dat op dat moment onze grootste rivaal was. Het verschil was één punt voor deze wedstrijd, dus spanning genoeg vooraf. GJS begon niet goed aan deze wedstrijd. Dat had enigszins te maken met een groot geest wat het team de dag ervoor had gehad, waardoor menig man pas rond zes uur het bed in dook. Onze sterspeler Timo vond de wedstrijd zelfs zo vroeg dat hij in de rust maar is op kwam dagen. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen liep het erg stroef, gelukkig kwamen we snel 1-0 voor. Alleen zagen we dit door gebrek aan concentratie snel veranderen in 1-1. De avond ervoor hadden we diverse tactieken besproken en uit een ingestudeerde hoekschop kopte Niels de 2-1 binnen. Vijf minuten voor de rust kwam de stand weer in evenwicht.’’

De flinke speech van trainer Jan deed ogen openen. ‘’Sommige jongens werden nu pas wakker. We begonnen erg sterk aan de tweede helft en scoorden gelijk de 3-2 alleen net voor tijd kwam Heukelum weer terug. Vergooien we hier nog ons kampioenschap of zit er nog benzine in de tank? Timo die tactisch iets later kwam omdat hij het allemaal veel te vroeg vond. Hij kwam een minuut voor tijd aan de bal en schoof de bal zo langs de keeper, waardoor we er met de winst vandoor gingen. Die avond is er flink gefeest en zijn er geen actieve herinneringen aan deze avond. Dat is toch het bewijs van een leuke avond.’’

In de derde helft bewijst Tim zijn klasse. ‘’Tim kan iedereen aan het lachen krijgen en in een recordtempo veel bier achterover gooien en het er nog sneller uit gooien. Naast Tim kan de reserve keeper Rein er ook aardig wat van. Steek er een rietje in en hij slobbert alles weg. Een echte koning van de derde helft hebben wij niet, maar voor gekke acties moet je bij Tim en Rein zijn.’’

De titel is het doel voor de mannen. ‘’Wij gaan altijd voor het hoogst haalbare en zijn nog steeds in de race voor de titel. We zullen met niks minder genoeg nemen en blijven tot het bittere eind strijden voor het kampioenschap. Alle hoop is gevestigd op de tweede seizoenshelft aangezien meer dan de helft van ons team ‘mooi weer voetballers’ zijn en dus nog in vorm moeten komen.’’