In gesprek met de heren van VV Zundert

0
166

Het JO19-1 elftal van VV Zundert staat op een voorlopige vierde plaats. Na een aantal tegenslagen in de eerste seizoenshelft, doen de mannen hard hun best om dit recht te trekken en het bovenste plekje van de competitie te bemachtigen.

De JO19-1 wordt ook wel gezien als het vlaggenschip van de jeugd. Dit seizoen is het eerste jaar dat ze in deze samenstelling van spelers en leiders samenwerken. Echter kennen al deze mannen elkaar al vele jaren en hebben ze samen vele veldslagen doorstaan op het prachtige biljartlaken van sportpark de Wildert. De resultaten zijn nog wat wisselend, maar er is een grote stijgende lijn in het veldspel te zien.

Hoogte- en dieptepunten
De spelers van het onder negentien elftal hebben binnen hun carrières als diverse overwinningen en tegenslagen ervaren. Een dieptepunt van het elftal is de eerste seizoenshelft. “Er leek een basis te liggen om kampioen te worden.  Onze ploeg was er klaar voor, de tactiek werd ingeslepen en de derde helft leek op voorhand al een overwinning. Niks bleek minder waar, twee zeer ongelukkige derby wedstrijden werden naar mening van de trainer onterecht verloren”, vertelt de woordvoerder. Dit wierp voor de spelers van Zundert een zwarte schaduw op. Het was een seizoenshelft waarin goed voetbal gecombineerd stond aan spelplezier en waanzinnige derde helften. Helaas mocht het niet baten in de ranglijst.

Gelukkig kunnen de heren tegen het verlies. Ze zijn momenteel hard aan het werk om in de nabije toekomst de beker in ontvangst te nemen. Naast trainen en wedstrijden spelen op selectieniveau, is gezelligheid en teambuilding ook heel belangrijk. Hieruit ontstaan ook de meeste hoogtepunten binnen het elftal. “Een paar weken geleden zijn wij op ‘training’ weekend geweest. Verstandiger wijs laten we de details achterwegen, maar laten we het kort houden. Van spontane vlammen in de bossen, autobanden op een vuurkorf, een gestolen skelter en een jaar voorraad alcohol die spontaan verdwenen was, dit was een avontuur om nooit meer te vergeten”, vertellen ze.

Wedstrijd om niet te vergeten
Een tijdje geleden hebben de speler van Zundert een mooie wedstrijd tegen VV Oranje-Wit gespeeld. De wedstrijd begon, het was erg vroeg, de heren van JO19 moesten nog ontwaken. Oranje-Wit profiteerde hiervan en kwam in de vijfde minuut op een 1-0 voorsprong. “Echter de resterende vijventachtig minuten ontstond iets in het team wat bij menig supporter van Oranje-wit tot verbazing zorgde. Onze mannen pakte de wedstrijd volledig in handen en zouden deze op twee momenten na niet meer weggeven. De bal werd rondgespeeld en de tegenstander liep zichzelf kapot (op een van de spitsen na, die schaarde zichzelf op hetzelfde niveau als Cristiano Ronaldo). Na een goede aanval kwam onze linksbuiten Sem voor de keeper. Deze verschalkte hij met een keurig afrondend schot in de korte hoek; 1-1! Na deze gelijkmaker bleven we de bovenliggende partij en gaven we de tegenstander weinig rustmomenten.
In de tweede helft kwam daar toch opeens een goal voor de tegenstander, althans dat dacht hijzelf dan. Met een fantastisch ‘SIUUUU’ dacht hij zijn ploeg op 2-1 te zetten. Echter was hij vergeten dat het spel al een minuut stil was gelegd vanwege buitenspel en hij voor open goal zonder intentie van de keeper scoorde. Ja, als speler dat soort proffratsen uit gaat halen kun je dat maar op een manier afstraffen. Dat deden we met verve. In de laatste minuut van de wedstrijd kopte Mikai ons op een zeer verdiende 1-2 en werd de wedstrijd gewonnen. Eindelijk viel het onze kant op en dit eindigde in een lange middag met veel bier”, vertellen de spelers.

De DJ
De grootste lolbroek van het team, daar zijn de mannen van onder negentien het unaniem over eens, Harold Kerstens. “Harold is toch wel met een ruime voorsprong de grootste clown van de Club (Wouter Leeuw niet inbegrepen)”, vertelt de woordvoerder. Als bijnaam ‘De DJ’ zou je niet meteen aan een voetballer denken, maar Harold heeft een hele belangrijke taak in de teambuilding. “Bij deze jongen wordt al maanden getwijfeld of hij toch niet van hetzelfde koninklijke bloed afkomstig is als DJ HEX. Harold zorgt ervoor dat er voor en na de wedstrijd voldoende muzikale ondersteuning is. Een zeer gewaardeerde rol, al worden er soms twijfels getrokken bij zijn muzieksmaak”, vertellen de heren.

Sportbrillen-Boptics-Etten-leurKoning van de derde helft
Naast lokbroek is Harold Kerstens ook de koning van de derde helft. “Harold lijkt bij vlagen een tent te hebben opgeslagen in de kantine. Soms denk je dat hij er niet is, maar dan knipper je met je ogen en ja hoor, dan staat deze jongen daar weer voor je neus, met minimaal twee bier in zijn hand. Een frietje met twee frikandellen staat nog net niet op de menukaart als ‘het Haroldje’. Echter, bij dit aandachtspuntje, hijgt er een concurrent wel in zijn nek: De koning van het atje, Jarno. Hij is inmiddels ook een gevestigde naam in de kantine. Niet het biertje is zijn grootste vriend, maar de dweil om zijn eigen zorgen weer op te ruimen… à fijn, je snapt waar ik het over heb. Het allermooiste aan onze derde helft is toch wel dat we bijna altijd met een volledige groep deze mentale strijd weer aangaan en grotendeels ook winnend afsluiten. Dit belooft wat voor komende jaren”, vertelt een speler van JO19.

Ambities
Momenteel hebben de mannen van VV Zundert maar één doel, het hoogst mogelijke eruit halen. “De resterende wedstrijden gaan we er alles aan doen om zo een hoog mogelijke eindklassering eruit te halen. Niet alleen voor de scorebord journalistiek, maar ook voor de toekomstige generatie JO19. Na dit jaar zullen we afscheid nemen van een paar vedettes, maar zullen er nieuwe jonge goden opstaan om dit team naar het zo zwaar verdiende succes te leiden. Gaat er succes komen? We spreken elkaar over een jaartje weer en we zullen zien hoe de situatie dan is. Aan vertrouwen in ieder geval geen gebrek”, sluiten de mannen af.

Klik hier voor het meest recente artikel van VV Zundert.