In gesprek met Danny Ummels van Boeimeer

0
204

De 25-jarige Danny Ummels voetbalde vanaf zijn vierde jaar tot aan de selectie bij Boeimeer in Breda. Na een aantal wisselingen in een korte periode van team is hij dan daadwerkelijk weer terug op het oude nest: Boeimeer.

Na ongeveer vijftien jaar bij Boeimeer te hebben gespeeld maakte hij de overstap naar V.V. Virtus in Zevenbergen, om één jaar later de omgekeerde route te bewandelen. “Bij Virtus heb ik het echt naar mijn zin gehad. Een echt volksclub met het ons kent ons, waar ze je ook niet anders aankijken als je net als ik van buitenaf komt. Ik werd gelukkig meteen overal bij betrokken, wat alleen maar fijn was.”

Terug bij Boeimeer kwam hij alweer na één jaar terecht bij WDS’19 in Breda, om daar na één jaar wederom terug te keren op het oude nest van Boeimeer waar hij dit seizoen speelt.

Hij ging en kwam een paar keer, maar Boeimeer ontving hem steeds weer met open armen. “Ze deden er niet moeilijk over, dat ik steeds een jaartje weg was. Steeds toen ik weer aansloot bij Boeimeer, kreeg ik echt zo’n thuis gevoel. Het leek of ik steeds weer thuiskwam op de club. Iedereen kent elkaar ook een beetje en vraagt hoe het met je is. Dat is gewoon heel fijn als je daar loopt.”

In de jeugd heeft de captain altijd op de linkerflank gespeeld. Maar nu bij het eerste, speelt hij als aanvallende middenvelder en soms als verdedigende middenvelder. “Het is maar net hoe de tegenstander speelt en wat de trainer wilt.”

In de laatste wedstrijd vorig seizoen, op 9 december scheurde hij in het shirt van WDS’19 zijn enkelbanden af. “Na de wedstrijd heb ik geen één wedstrijd meer gespeeld. In de voorbereiding bij Boeimeer was het de eerste keer dat ik weer het veld was op gegaan.”

Danny was vroeger ook vaak te vinden op de club. “Ik ging vroeger altijd met mijn vrienden kijken naar het eerste van Boeimeer om dingen van hun spel op te steken. Nu vind ik het mooi om te zien dat de jeugd naar ons komt kijken. Ik wil eigenlijk ook als een voorbeeld functioneren voor de jeugd op de club, zodat ze eventueel ook het eerste kunnen halen. Het belangrijkste vind ik dat iedereen plezier heeft tijdens het voetballen.”

De hele familie Ummels is betrokken bij Boeimeer. “Mijn opa en oma hebben altijd in de kantine gestaan van Boeimeer, mijn moeder eveneens. Mijn vader was vroeger mijn trainer. Als mijn kinderen het ook leuk vinden om te voetballen, mogen zij ook op voetbal bij Boeimeer. Het is dus zo echt een ‘Boeimeer familie’.”

De middenvelder is erg enthousiast over het team waar hij momenteel in speelt. “Er zitten leuke gasten in. Ik denk zelfs dat dit het leukste team is waar ik ooit in heb gespeeld. Mijn teamgenoten hebben er ook voor gezorgd dat ik het stukje plezier in het voetbal heb teruggevonden. Dat was ik eerlijk gezegd kwijt na mijn periode bij WDS’19. Ik dacht bij mezelf: Als ik het plezier niet meer terug zou vinden bij Boeimeer dan kan ik beter stoppen met voetbal, want als ik het plezier bij Boeimeer niet meer kon vinden, zou ik dat nergens anders kunnen.”

Iedere wedstrijd smeert Danny tocotholin op zijn linkermouw en op zijn neus. Dit doet hij meer lucht te krijgen tijdens het voetbal, alles gaat zo ook meer openstaan. Hij doet dit op de linkermouw, zodat het door het zweet niet er afglijdt. Zo blijft tijdens de wedstrijd alles openstaan en kan hij normaal functioneren tijdens de wedstrijden.