In gesprek met Danny Klinkien van FC Dordrecht amateurs

0
210

De 34-jarige Danny Klinkien is bestuurslid van FC Dordrecht amateurs. Danny is Begonnen op zevenjarige leeftijd bij Oranje Wit waar je hem tot zijn tiende levensjaar kon vinden. Na vier jaar te spelen bij Fluks wist hij de weg terug te vinden naar zijn club waar het allemaal bij begon Oranje Wit. Van Oranje Wit maakte hij de overstap naar OMC. Na OMC Kon je hem vinden bij Amstelwijk om vervolgens weer terug te keren bij OMC.  

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

De vader van drie kinderen vertelt over de ambities die hij heeft met FC Dordrecht amateurs. “De ambitie van FC Dordrecht amateurs en mijzelf is niet de grootste vereniging te worden, realistisch gezien zullen we dat ook nooit worden. We zijn wel een stabiele vereniging, twee teams per leeftijdscategorie is voor ons prima als we dat als eerste doel kunnen stellen en halen zou al heel mooi zijn”, aldus Danny Klinkien

Danny hoopt op een paar nieuwen dingen en veranderringen bij de amateurs van Dordrecht “Ook hopen we zo snel mogelijk een nieuwbouw te kunnen realiseren samen met de nieuwe investeerder van de BVO, door de gemeente Dordrecht en Hans de Zeeuw komt dat steeds dichterbij. Eerlijk gezegd kunnen wij hier ook geen drie jaar meer mee vooruit, de accommodatie is verouderd weinig ruimte om sponsoren of gasten goed te kunnen ontvangen. Daarbij ben ik een voorstander van het nog meer verbreden en optimaliseren van de samenwerking tussen de BVO en de amateurs.

Een hoogtepunt voor Klinkien is het opzetten van de kabouters bij Dordrecht. Dit heeft hij gedaan, omdat zijn zoon toe was aan voetballen. Dit bleek echter een groot succes te zijn.” Ik ben toen de kabouters gaan opzetten bij FC Dordrecht met flyers en Facebookadvertenties was dat een groot succes. Ik denk wel dat tachtigprocent wat nu in de onderbouw voetbalt vanuit de kabouters is gekomen. Gelukkig toen mijn zoon naar de JO7 moest namen Richelle, Melvin en Hans dit over en dat is niet zonder succes gebleken de volledige kabouter groep bestaat nu uit ongeveer twintig kinderen.” Danny vertelt ook dat aanmelden nog mogelijk is. Elke zaterdag ochtend is er training om half tien en de proeftraining is kosteloos.

De 24-jarige vader geeft aan heel lovend te zijn over Goof Verspui binnen de amateurs van Dordrecht. “Goof is al veertig jaar lid van de KNVB als verenigingsbestuurder. Vele fusies en verschillende bestuursleden heeft hij meegemaakt en overleeft. Hij is nu voorzitter bij ons. Ik heb respect voor mensen die het zolang volhouden als vrijwilliger binnen een vereniging, want het is niet altijd feest. Sommige beslissingen die genomen moeten worden zijn niet altijd even populair.”

Klik op FC Dordrecht voor het laatste artikel van de club.