In gesprek met Danny Broere van Jogadores

0
138

De stekker uit Jogadores? Dat mocht niet gebeuren! Danny Broere en Ben Vissers namen het stokje over toen Dustin van Bezooijen afgelopen seizoen stopte als voorzitter van de zaalvoetbalclub. Noodgedwongen, maar nu vooral leuk een leerzaam.

HappyPoint_desinfectie
Danny Broere voetbalt sinds zijn zeventiende in de zaal bij Jogadores, naast zijn veldvoetballoopbaan bij GJS. Hij geniet enorm van het spelletje, groeide uiteindelijk door tot een speler van het eerste en combineert dat inmiddels met het voorzitterschap. “Dustin van Bezooijen stopte en iemand moest het overnemen, anders zou Jogadores geen toekomst meer hebben. Dat wilden Ben en ik niet, vooral niet omdat we de jeugd de kans op zaalvoetbal willen geven zoals wij die zelf gehad hebben, dus besloten wij het over te nemen. Wij hebben een opleiding in Sportkunde gedaan en vonden dit wel een mooie kans om de theorie in de praktijk te brengen.”

Een nieuwe zaal regelen, gesprekken met sponsoren, contact houden met de bonden en het op orde houden van de faciliteiten en spullen voor de spelers: het is een druk bestaan, dat van voorzitter. “We wisten dat we moeilijkheden tegen zouden komen, maar ik ben echt blij dat we deze kans hebben gepakt. Het loopt nu namelijk goed.”

Jogadores bestaat uit een jeugdteam en het eerste. Het vlaggenschip is in de Hoofdklasse gebleven, hoewel een promotie naar de Topklasse mogelijk was. “Maar enkele sterkhouders zijn vertrokken, dus leek het ons beter om nog een jaartje in de Hoofdklasse te blijven. Dit seizoen kunnen we laten zien of we een promotie waard zijn”, aldus Broere, die zelf ook nog in het eerste speelt.

Wat hij het mooiste vindt aan Jogadores? “Dat iedereen in Gorinchem en omgeving de kans krijgt om te zaalvoetballen. We willen de jeugd dat ook gunnen, hopelijk komen meer en meer junioren bij Jogadores spelen.”

Klik hier voor meer informatie over Jogadores
Klik hier voor meer artikelen over Jogadores