In gesprek met Daniëlle Vermeulen van Theole

0
170

Daniëlle Vermeulen is trots op de meidenafdeling van Theole. De 31-jarige technisch coördinator ziet de tak binnen de Tielse club zowel in de breedte als kwalitatief gezien alsmaar groeien. Haar tip aan jonge speelsters: voetbal eerst zo veel mogelijk in jongensteams.

Theole telt een MO10, MO13, MO15 en twee MO17-teams. Er zijn veel meer meiden die bij de Tielse club spelen, maar die voetballen in andere elftallen. Daniëlle Vermeulen stimuleert deze gang van zaken. “We laten zeker de kleintjes zo veel mogelijk met de jongens spelen, dat is heel leerzaam voor ze. Op fysiek en tactisch gebied leer je als speelster enorm veel in een korte tijd. We volgen hierin het landelijke beleid van de KNVB over meidenvoetbal”, zegt de technisch coördinator.

Vermeulen kan het weten. Ze is vanaf haar zestiende al coach, speelde zelf jarenlang in de Topklasse bij SteDoCo en DTS Ede en heeft momenteel als KNVB-coach de beste 21 meiden in de leeftijdsgroep Onder 15 in de regio Zuid onder haar hoede. “De meiden in mijn KNVB-team spelen allemaal tussen de jongens. Je ziet dat deze methode bij Theole ook zijn vruchten afwerpt, al snappen we natuurlijk heel goed dat meiden ook direct samen willen spelen. Je speelt allereerst voor je eigen plezier.”

Danny Verhoef legde een aantal jaren geleden de basis voor de meidenafdeling van Theole, die inmiddels groeit en bloeit. “Hij heeft de organisatie op poten gezet, waarna de aanmeldingen binnenstroomden van enthousiaste meiden. Als coördinator probeer ik samen met Mayelle van Zandwijk zijn goede lijn door te trekken en dat gaat prima. Met Theole zijn we ambitieus. We hebben al een van de grootste meidenafdelingen van de omgeving en die status willen we uitbouwen. We willen dat deze tak een regiofunctie krijgt.”

Vermeulen hoopt bovendien als KNVB-coach te profiteren van haar werk bij Theole. “Het zou natuurlijk heel gaaf zijn als ook meiden van Theole straks gescout worden voor de regionale teams van de KNVB.”

 

Klik hier voor meer artikelen over Theole
Klik hier voor meer informatie over Theole