In gesprek met Daniël Zoomer van R.K.s.v RCD

Vandaag zijn wij in gesprek met Daniël Zoomer (18) van R.K.s.v RCD Daniel was er op twee fronten vroeg bij. Het begon allemaal op vijfjarige leeftijd bij de club, waar hij momenteel nog steeds actief is. Het voetballen zat er vroeg in, maar ook zijn debuut in het eerste elftal liet niet lang op zich wachten.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Wat ons al snel opvalt is dat Daniel de gehele R.K.s.v RCD. jeugd ladder heeft beklommen. “Ik begon met voetbal toen ik vijf jaar oud was en voetbal nog steeds met grote passie. Na één jaar in O-19 mocht ik mijn kwaliteiten laten zien bij het eerste elftal. De commissie van de club had mij uitgenodigd om bij het eerste elftal te komen trainen voor het nieuwe seizoen. Na vele trainingen en hard werken ben ik bij het eerste elftal terecht gekomen.”

Daniël is een ambitieuze jongen die hard werkt op het voetbalveld, maar daar buiten ook zeker niet stil zit. “Voetballend gezien zou ik graag prof willen worden of goed genoeg willen worden om bij FC Dordrecht te kunnen voetballen. Privé gezien wil ik een ondernemer worden die zijn eigen eerdere bedachten ideeën kan uit werken, zoals een online webshop maken die cocktail pakketten verkoopt. Gelukkig volg ik een opleiding waar dit prima tot zijn recht komt. Mijn droom is om een eigen club te openen en een bekende barman te worden.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Het seizoen begon erg rommelig. “Door corona konden we minder wedstrijden spelen, waardoor we punten misten. Tot nu toe staan we op plek tien wat een tegenvallend presentatie is voor ons als team. Ik ben ervan overtuigd dat wij als team meer kunnen geven. Er zijn wedstrijden geweest waar wij het betere van het spel hadden, maar alsnog verloren en de punten misliepen. In de tweede seizoenshelft die we tegemoet gaan moeten we dit als team beter doen.

Daniel laat weten dat hij een paar rituelen heeft om goed te kunnen presteren.  “Voor mij is een goeie warming-up belangrijk voor een top prestatie. Goed alle spieren losgooien en kijken hoe de bal reageert op het veld. Dat doe ik met passen, bal aanname en dribbelen.”

Over teamgenoot Jeroen Snoek is Daniel erg lovend. “Jeroen Snoek is een oud-trainer van mij en op dit moment een teamgenoot in het eerste team. Jeroen heeft een bijzondere voetbalfilosofie en kan spelers erg goed motiveren. Hij geeft mij uitstekende tips als buitenspeler en teamspeler. Hij voetbalt al erg lang bij RCD en brengt het team steeds verder en verder, daarom is hij een belangrijk persoon voor mij en voor heel RCD.”

Foto gemaakt door Mieke Zwang, Kiek by Miek.

Meer artikelen lezen over RCD? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RCD.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.