In gesprek met Chayenna van de Pol van VV Baardwijk

0
101

Ze is bezig aan haar zevende seizoen bij VV Baardwijk Vrouwen 1, maar voor Chayenna van de Pol voelt het alsof ze al véél langer bij de Waalwijkse club speelt. De 29-jarige verdedigende middenveldster heeft het ontzettend goed naar haar zin op sportpark Olympia.

HappyPoint_desinfectie

VV Baardwijk Vrouwen 1 is een heel gezellig elftal en Chayenna van de Pol heeft een goede band met haar teamgenotes. Maar als het fluitje op zondag klinkt, is de gedreven aanvoerster in staat om haar medespeelster met woord en gebaar op hun plek te zetten. “Iedereen zal beamen dat ik erg fanatiek ben”, grinnikt de verdedigende middenveldster. “We hebben samen veel plezier, maar in het veld draait het voor mij maar om één ding voor mij: winnen. Ik geef altijd meer dan honderd procent en ik ga ervan uit dat mijn medespeelsters hetzelfde doen. Als dit niet gebeurt, dan zet ik als captain de boel op scherp.”

Hechte familieclub
Van de Pol voetbalde in het verleden bij SV Heusden en Herptse Boys, die later fuseerden tot HHC’09 en kwam ook een aantal jaren uit voor het damesteam van RKDVC. Toen ze toe was aan een nieuwe club, bleek haar overstap naar Baardwijk een gouden idee. “Het is een hechte familieclub, waar iedereen elkaar kent. Ik speelde voor het zevende jaar in het eerste, maar voor mijn gevoel zijn dat er veel meer.” Bij Van de Pol thuis gaat het ook vaak over Baardwijk, want haar partner Jasper Werten is teammanager van het vlaggenschip. “We zijn beiden gek op de club.”

Waardige tweedeklasser
Baardwijk heeft een bloeiende meiden- en vrouwentak. De club van geel en zwart heeft drie vrouwenelftallen, een 30+ team en twee meidenteams. “Met de vrouwenteams trainen we vaak samen en we helpen elkaar als we speelsters tekortkomen”, zegt Van de Pol. “Als Vrouwen 1 hebben we al meerdere promoties en degradaties meegemaakt, het elftal schommelt vaak tussen de tweede en derde klasse in. Dit seizoen willen we als promovendus bewijzen dat we thuishoren in de tweede klasse.”

 

Klik hier voor meer artikelen over VV Baardwijk.
Klik hier voor meer informatie over VV Baardwijk.