In gesprek met Boyd de Jong van SSC’55

Boyd de Jong (30) wil zo snel mogelijk terugkeren in de derde klasse met SSC’55. Niet alleen omdat de club daar volgens hem hoort, maar ook zodat de derby’s tegen SV Capelle en NEO’25 dan weer twee keer per jaar op het programma staan.

HappyPoint_desinfectie

Boyd de Jong en Ferry Caron zijn in het dagelijks leven collega’s, maar op zaterdag voetballen ze voor twee rivaliserende clubs: SSC’55 en SV Capelle. De Jong geeft echter toe dat de gevoelens van animositeit meer leven richting die andere club uit Sprang-Capelle, NEO’25. “Dat is een beetje Feyenoord – Ajax, waarbij het bij NEO’25 nóg meer leeft dan bij ons. Zij vreten het gras altijd op tijdens die derby’s, het SSC’55-shirt werkt voor hen echt als een rode lap op een stier. Ik weet niet waar dat door komt, want bij ons is iedereen ook wel echt bezig met die derby in de week voorafgaand aan het duel.” Bij de wedstrijden met Capelle leeft dat gevoel wat minder, volgens De Jong. “Dat is heel raar en daarom lastig uit te leggen.”

Promotie
Dat ze nu voor het tweede seizoen niet in één competitie spelen, noemt hij ‘enorm zonde’. “Ook voor de kantine-inkomsten van de andere twee clubs.” Maar De Jong heeft goede hoop op een snelle terugkeer van SSC’55. “Onze selectie is goed genoeg. Je moet heel veel geluk hebben om kampioen te worden, maar promotie zit er zeker in. Alleen dan ben ik tevreden.”

De 30-jarige middenvelder is een echte SSC’55-man. “Ik voetbal hier al mijn hele leven, ben om de hoek opgegroeid. Ik werd op mijn 5de lid en heb vervolgens alle jeugdelftallen doorlopen. Rond mijn 20ste debuteerde ik in het eerste, nadat ik eerst twee jaar heb meegedaan in het tweede.” Een vertrek heeft hij nooit serieus overwogen, ook niet toen hij een seizoen wat minder speelde. “Dan ga je wel even twijfelen, maar uiteindelijk overwint clubliefde alles. SSC’55 is mijn club en ik ga hier nooit meer weg.” Als het aan De Jong ligt, wordt zoontje Lasse ook zo snel mogelijk lid. “Hij heeft al een SSC’55-shirtje.”

De Jong wil dus promoveren met SSC’55 en denkt dat de selectie goed genoeg is. “Ik speel met sommige jongens al tien jaar samen, onze kern is dus nog steeds zo sterk als toen wij in de derde klasse speelden. Met minder dan promotie nemen wij echt geen genoegen.”

 

Klik hier voor meer artikelen over SSC’55
Klik hier voor meer informatie over SSC’55

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.