In gesprek met Bente Uitdewilligen van Roosendaal

0
110

Bente Uitdewilligen mocht eigenlijk nooit op voetbal van haar moeder. Ze heeft veel verschillende sporten gedaan, van dansen tot judo. In 2011 mocht ze toch een keer meetrainen bij de MD1 van RKVV Roosendaal. Ze vond dit zo leuk dat ze nooit meer is weggegaan, ondertussen voetbalt ze in de Dames 1.

HappyPoint_desinfectieBente is veel bezig met voetbal, ze geeft namelijk ook nog een keer in de week training aan de MO-13-1. Naast voetballen is ze ook nog bezig met de opleiding Associate Degrees Academie in Roosendaal. Wanneer ze met vrienden is vindt ze het leuk om een avondje te stappen of gewoon even lekker bij te kletsen en spelletjes spelen.

We praten met de 20-jarige spits over het huidige seizoen. “We zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde klasse. De bekerronde was pittig, die zijn we dus ook niet doorgekomen. De competitie begon goed, we hadden eigenlijk geen verwachtingen. We wilde gewoon goed voetballen, plezier hebben en dan zien we het wel. De eerste wedstrijd werd met 4-0 gewonnen en de tweede wedstrijd werd met 6-4 verloren. We hadden de scheids niet echt mee en het veld waarop gevoetbald werd was ook niet optimaal. De laatste wedstrijd die we gespeeld hebben werd met 4-0 gewonnen. Een prima start van de competitie die we graag hadden willen voortzetten.”

Uitdewilligen vertelt ons over een mooi moment in haar voetbalcarrière. “Mijn hoogtepunt binnen het voetballen was het winnen van de beker. We hadden hier zo lang naartoe geleefd en al helemaal niet verwacht dat we de finale überhaupt zouden halen. De halve finale was ook erg spannend, die hebben we uiteindelijk met penalty’s gewonnen. De finale zelf was ook erg spannend, we waren zeker niet het betere team, maar niet altijd hoeft het beste team te winnen. Het feest wat we na de bekerwinst hebben gevierd was groots en erg gezellig. We hebben de kantine op zijn kop gezet en daarna nog goed gefeest tijdens de reis terug in de bus. De finale viel ook in het teamweekend wat extra leuk was.”

De spits vindt het voetballen niet alleen leuk, maar ook de gezelligheid er omheen. “Wij zijn een echt team en doen ook buiten de voetbal om veel dingen samen. Zo gaan we jaarlijks op teamweekend en gaan we regelmatig een avondje stappen of gewoon lekker ergens chillen. Met ons team zijn we nu ook bezig om de meidentak binnen RKVV Roosendaal te vergroten. We willen meer gezien worden en laten zien dat voetbal ook een sport voor meiden is.”

De Roosendaalse kijkt hoopvol naar de toekomst. “Na de zomervakantie hoop ik dat het voetbalseizoen weer kan beginnen. Ook hoop ik dat we in de derde klasse kunnen blijven voetballen en over twee jaar misschien wel kunnen promoveren naar de tweede klasse. Er voetballen een paar goede meiden in de jeugd dus dat belooft veel goeds voor de toekomst. Verder hoop ik dat we de gezellige feestjes blijven vieren als dat we nu doen.”

Meer artikelen lezen over RKVV Roosendaal? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RKVV Roosendaal.