In gesprek met Arno Gabriëls van Right-Oh

Vandaag gaan we in gesprek met Arno Gabriels. De 55-jarige is actief als trainer/coach bij Right-Oh. Verder is hij werkzaam als teamleider logistiek bij het Amphia Ziekenhuis. Gabriels heeft een mooie carrière achter de rug als speler en is al sinds 2007 hoofdtrainer.

Gabriels heeft zelf gevoetbald bij onder anderen NAC, TSC, vv Hoogstraten, Baronie en Beek Vooruit. ‘’Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen en in 2005 ben ik bij Baronie begonnen als assistent-trainer. In 2007 ben ik voor het eerst hoofdtrainer geworden.’’ Ook als trainer heeft Arno veel clubs gehad zo is hij bij Moerse Boys, vv Klundert, Beek Vooruit en nu dus bij Right-Oh actief als hoofdtrainer geweest.

We wilden weten hoe Arno eigenlijk bij de club terecht is gekomen. ‘’Ik ben benaderd door Bert van Dijk met de vraag of ik interesse had om een keer te komen praten over het trainerschap bij Right-Oh. Nu kende ik hem al omdat mijn zoon Ruud bij Baronie heeft gespeeld. Daarnaast is Ronald Bossers lid van de technische commissie en heb ik met hem samen gespeeld in de jeugd van NAC. Dus veel bekenden voor mij wat de keuze makkelijk maakte.’’ Verder wilde we weten wat de band van Gabriels is met de club. ‘’Dat is moeilijk te zeggen. Je bouwt in eerste instantie een band op met de selectie en de staf wat ik belangrijk vind. Daarnaast vind ik het wel fijn om mensen binnen de club te kennen. Vrijwilligers, barpersoneel, supporters etc. Dat wordt gewaardeerd door de mensen en dat is vanuit mijn kant precies hetzelfde.’’

Ook vroegen we aan Arno wat hij nog precies wil bereiken met zijn ploeg. ‘’Het is nu mijn derde jaar. We zijn dit jaar sterker geworden met de komst van een aantal nieuwe spelers waaronder een doelman. Hierdoor is de concurrentiestrijd heviger dan ooit en moeten we keuzes maken samen met mijn assistent Rik Verschuren. Dit is een soort van luxe situatie die we goed moeten managen. Ik vind dus wel dat we bij de top drie moeten gaan eindigen. Ik weet echter nu nog niet zo goed wat de krachten van de andere teams zijn in onze klasse. We zijn namelijk ingedeeld richting Waalwijk en O13. We zitten slechts met twee tegenstanders die we vorig jaar ook hebben getroffen. Dus misschien kan ik deze vraag beter over een paar maanden beantwoorden.’’

Tot slot keken we naar het huidige seizoen met de oefenmeester van Right-Oh. ‘’We gaan er vol goede moed in ondanks al deze nieuwe tegenstanders. We gaan altijd uit van onze eigen krachten en dan gaan we het vanzelf wel zien in deze competitie. Ik ben benieuwd naar hoe we gaan presteren en hoe we als team op het veld staan. Hoe reageren we als we achterstaan? Hoe reageren spelers als ze gewisseld worden? En welke groei gaan we doormaken? Dit zijn allemaal zaken die we nog moeten ontdekken nu de competitie echt gaat beginnen’’, sluit Arno Gabriels af.

Klik op Right-Oh voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Right-Oh voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De DIA Academie moet helpen ontwikkelen

Een nieuw beleid, te beginnen bij de onderbouw. Want met de opkomst van een hoop voetbalscholen, moest er bij...

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.