In gesprek met Amaar Nuur van Unitas’30

0
154

Een vriendelijke jongen, met een grote liefde voor voetbal. Dat is Amaar Nuur. Het grootste talent van de Unitas’30-opleiding was hij nooit, maar uiteindelijk heeft hij zich wél in de basis van het eerste elftal geknokt. In de afgelopen jaren maakte hij vanaf verschillende posities twee promoties op rij mee.

verfhuys-breda

Nee, die coronabreak vindt Amaar Nuur maar niks. Hardlopen of fietsen om fit te blijven, daar heeft hij weinig mee. “Ik trap af en toe een balletje op een Cruijff Court in de buurt. Ik wil gewoon lekker voetballen, dat is het leukste wat er is.”

Nuur mist Unitas’30. Hij loopt daar dan ook al vanaf de F-jeugd rond. Tot de C1, tegenwoordig JO15-1, speelde hij nooit in de selectieteams. “Ik heb me heel laat ontwikkeld.” Daarna ging het hard: op zijn zeventiende debuteerde Nuur reeds in Unitas’30 1. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de geel-zwarte brigade. “Ik heb nooit een vaste positie gehad. Ik kan op het middenveld spelen, maar ook als rechtsback, centrale verdediger of linksback. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de positie van controlerende middenvelder. Ik ben een balafpakker die het duel niet schuwt en durft op te bouwen.”

Slimmer
Met zijn 1.95 meter is Nuur fysiek vaak in het voordeel ten opzichte van zijn tegenstanders. Je hoort bij jeugdspelers die doorstromen naar de senioren dat ze moeten wennen aan het harde spel, mar daar had hij weinig last van. “Ik merkte wel dat je in de jeugd iets meer tijd hebt én dat de senioren slimmer zijn. Ze weten hoe ze je uit de tent moeten lokken, vallen precies op het juiste moment.”

Nuur maakte voornamelijk hoogtepunten mee in zijn vijf seizoenen bij Unitas’30 1 tot nu toe. “Ik vond onze twee jaren in de tweede klasse de mooiste. Het contrast was zo groot. In het eerste seizoen speelden we tegen degradatie in de nacompetitie en overleefden we door in de slotfase wedstrijden om te keren of een penaltyserie te winnen. Het jaar daarna werden we kampioen.” Hij vindt het lastig te verklaren, het kampioenschap van het seizoen 2018-2019. “Misschien keken we in het jaar daarvoor wat te veel de kat uit de boom, hadden we te veel respect voor onze tegenstanders. Ook in dat seizoen voetbalden we namelijk zeker niet slecht.”

Periodetitel
Hij merkt dat de eerste klasse Unitas’30 beter ligt. “Wij zijn een voetballende ploeg en doen het beter tegen voetballende teams dan tegen ploegen die erop klappen. Daarom hadden wij weinig moeite met de aanpassing.” Hij denkt dan ook niet dat Unitas’30 zijn plafond heeft bereikt. “Je ziet dat we steeds weer goede gasten uit de jeugd erbij krijgen. Ik denk dat we uiteindelijk nog wel een stapje omhoog kunnen zetten. We maakten vorig seizoen, in ons eerste jaar in de eerste klasse, al aanspraak op een periodetitel. Dat zegt genoeg.”

Dit seizoen is voor Unitas’30 echter niet goed begonnen, met drie punten uit vier duels. Nuur kan dat wel verklaren. “Ik wil corona niet de schuld geven, want daar heeft iedere club last van. We zijn gewoon niet scherp genoeg begonnen. Ik denk dat ook onze nieuwe aanvalslinie een rol speelt. We moeten nog aan elkaar wennen.”

Klik hier voor meer artikelen over Unitas’30.
Klik hier voor meer informatie over Unitas’30