In gesprek met Alex Rekondie van SSW

Alex Rekondie (28) maakt komend seizoen de overstap van Smitshoek naar SSW. Naast dat hij hier als voetballer actief wordt gaat hij samen met Dennis van der Gijp een project op starten voor de jeugd. Het doel van Alex is altijd al geweest om het betaalde voetbal te halen. Hij is de hoop nog steeds niet verloren en vecht hier nog iedere dag voor. Naast zijn enorme inzet voor het voetbal is hij een aantal jaar geleden zijn eigen kledingmerk gestart genaamd ‘Zengange’. Hiermee wilt hij mensen inspireren om zo veel mogelijk uit het leven te halen en overal zo positief mogelijk naar te kijken!

Rekondie is in de jeugd actief geweest voor EBOH, Sparta en Feyenoord. Vanuit Feyenoord vertrok hij naar RVVH en kwam hij in het eerste terecht.
“Ik speelde bij RVVH in de hoofdklasse, hierna ben ik veel van club veranderd. Vanuit RVVH ben ik naar Oranje Wit vertrokken. Hierna ben ik bij Smitshoek terecht gekomen en heb ik een leuke tijd gehad. RVVH wilde me graag terug hebben, dus toen ben ik teruggekeerd. Helaas duurde dit maar een jaar en was het heel ongelukkig. Ik kreeg een blessure aan beide kanten van m’n liezen. Hierdoor heb ik een tijd niet gevoetbald. Smitshoek vroeg me toen of ik terug wilde keren om het plezier in voetbal terug te vinden. Dit heb ik gedaan en zo ben ik nog drie jaar actief geweest voor Smitshoek. In deze periode ben ik weer helemaal fit geworden en kreeg ik weer plezier. Nu maken we de overstap naar SSW!”

De blessure die Rekondie heeft gehad is voor hem zeker een dieptepunt in zijn carrière geweest. Voetbal betekend heel veel voor hem. Dat hij dit niet kon was enorm zwaar.
“Ik kon echt niet veel toen ik die blessure opliep. Rennen, schieten, lopen, de kracht was er helemaal uit. Ik kreeg het advies om te opereren, maar dit wilde ik niet. Ik ben toen in mezelf gaan investeren om het zonder operatie te genezen. Ik heb rust gepakt, ben bij het ziekenhuis geweest en ik ben met god gaan praten. Uiteindelijk is alles goed gekomen en ben ik zonder operatie weer fit geworden. Sindsdien heb ik gelukkig geen last meer gehad.”

Vanaf zijn jeugd tot aan nu is Alex veel op stage geweest bij clubs in het buitenland. Ondanks een goede indruk die hij achterliet is het helaas niet gelukt om door te breken. Echter geeft hij de moed nog niet op!
“Ik heb stage gelopen in landen zoals Polen, Ierland en Engeland. Er zaten aardig wat grote clubs tussen. Zo ben ik op stage geweest bij Tottenham en West Ham United. Ik heb ook nog even in Tsjechië en Spanje gespeeld. Het is echter zo dat je enorm veel geluk moet hebben wil je doorbreken. Er komt ook een gun factor bij kijken. Ik heb vaak een goede indruk achtergelaten, maar het was vaak een verkeerd moment. Dingen kwamen niet goed uit of het was niet de juiste plek. Ik geef het zeker nog niet op. Er kan ieder moment wat gebeuren en ik ben dol op uitdagingen haha!”

In België was Rekondie het dichts bij een overstap naar een profclub. Door omstandigheden ging dit helaas niet door. Toch weet Alex altijd positief te blijven en dat siert hem enorm.
“Ik was volgens mij vierentwintig en de club wilde mij erg graag hebben. Dat het dan door omstandigheden niet door kan gaan is erg zuur. Zo is het eenmaal in de voetballerij. Ik ben altijd positief en wilde dit dan ook zo snel mogelijk achter me laten. Het komt altijd goed, al is het dan misschien met iets anders dan voetbal.”

De stap van Smitshoek naar SSW was voor vele een verrassing. Alex is zeker nog niet begonnen met afbouwen, maar er zit een hele andere reden achter.
“Samen met Dennis van der Gijp ben ik bezig met een project binnen SSW. We willen de jonge talenten makkelijker een overstap bieden naar een BVO. We willen ze helpen met een overstap naar het betaalde voetbal. Ik wil dit zo goed mogelijk neerzetten, dus heb ik besloten zelf ook een jaartje daar te gaan spelen. Zodra het project stevig staat en ik er tevreden mee ben, wil ik zeker nog een stap hogerop doen. Mensen denken dat ik aan het afbouwen ben, omdat ik van de hoofdklasse naar de vierde klasse ga. Ik heb genoeg opties staan, maar wil me dit jaar echt gaan richten op het project samen met Dennis.”

Een tijdje geleden is Rekondie zijn eigen kledingmerk begonnen. De naam ‘Zengange’ is tot stand gekomen na een feest met vrienden en familie.
“Hoe de naam is ontstaan is een grappig verhaal. Ik was op een feest met familie en vrienden. Het was erg gezellig en iedereen was vrolijk en losjes. We voelde ons allemaal erg chill en op ons gemak, ook wel ‘zen’. Toen dacht ik; ‘Hey, als ik gange erachter zet klikt het wel heel leuk haha.’. Het merk staat ook echt voor een open en vrolijk persoon. Zelf ben ik altijd positief, vrolijk en wil ik mensen altijd motiveren het beter te doen. Ik ben een levensgenieter en heb altijd een lach op mijn gezicht. Dat wil ik hiermee echt proberen uit te stralen!”

Het komende jaar heeft Alex veel ambities en plannen staan. Zo wilt hij presteren op het veld, een mooi project neerzetten en groeien met zijn kledingmerk.
“Komend seizoen wil ik met het eerste van SSW voor een kampioenschap gaan. Ik wil de club laten groeien en het aantrekkelijk maken om hier te komen voetballen. Verder wil ik het project samen met Dennis goed laten verlopen. Het lijkt me mooi om te zien dat er veel jongeren op stage kunnen bij BVO’s. Persoonlijk wil ik natuurlijk zo goed mogelijk presteren en na een jaar SSW weer een stap hogerop te maken. Hiernaast wil ik Zengange natuurlijk zo groot mogelijk maken!”

De tijd dat Rekondie vrij heeft is hij veel met sporten bezig. Hij zit niet stil en houdt ervan om training te geven.
“Ik probeer mezelf zo fit mogelijk te houden en anderen hiermee te stimuleren. Ik geef op zondagen wel eens wat personal training aan vrienden en familie. Ik vind dit hartstikke leuk om te doen en wie weet wordt dit wel mijn werk in de toekomst. Ik zit niet stil en ben met heel veel dingen bezig haha. Op dit moment geef ik de hoop om betaald voetbal te spelen nog steeds niet op!”

Klik hier voor meer informatie over Zengange!

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.