In gesprek met Gijs Boot van vv Internos

Vandaag gaan we in gesprek met Gijs Boot, een 21-jarige  aanvaller van VV Internos. Boot is recentelijk afgestudeerd van de opleiding SPECO Sportmarketing aan de Fontys Economische school in Tilburg. Hij speelt al zijn hele leven bij vv Internos en is opzoek naar een marketingfunctie om zijn werkleven om zijn werkleven te beginnen.

Gijs is dus al zijn hele leven verbonden aan Internos. Hij is naast speler ook nog eens coach en trainer geweest voor een aantal jaar. ‘’Dit was bij mijn opgerichte vriendenteam. Ik haal er enorm veel plezier uit om zaken te organiseren en dingen te ondernemen. Zo heb ik met mijn eigen team een (shirt)sponsordeal gesloten met ons favoriete café in Breda. Dit is een voorbeeld van een van mijn eigenschappen die ik toepas binnen mijn werkveld. Mijn carrière is op vijfjarige leeftijd begonnen in de kabouters. Vervolgens is Gijs naar de E3 gegaan. Hierna heb ik in de D7, D3, C6, C3, B3 en de B2 gespeeld. Mijn jeugdjaren sloot ik af bij de JO19-3 & 2. Hier heb ik al mijn vrienden uit de jeugd en huidige teamgenoten bij elkaar geroepen om een vriendenteam op te richten.

Het vriendenteam liep niet zoals gehoopt. Het waren twee enorm leuke seizoenen, maar voor de coaches te veel geregel en gezeik in ruil voor de waardering die we kregen. Het coachen van vrienden gaat vaak goed, maar soms gaat het wrijven. Ze waarderen of zien de moeite die je in het team steekt niet.‘’

Na dat dit vriendenteam toch niet is geworden wat Boot voor ogen had is hij bij een ander team meegaan doen. ‘’Tijdens mijn periode in dit vriendenteam heb ik een aantal keer meegedaan met een ander team. Alles was hier goed geregeld en niemand gaf onnodig commentaar. Ik heb toen met mijn compagnon besloten om een einde te maken aan het vriendenteam.  De derde helft met dit team was altijd erg leuk, maar ik kon geen plezier meer halen uit de trainingen en wedstrijden. Momenteel ben ik erg gelukkig bij zaterdag 7 met de oudere garde. Het huidige seizoen gaat goed. We hebben nog maar één wedstrijd gespeeld, deze eindigde in een gelijkspel. Ik heb gelukkig wel mijn eerste doelpunt kunnen maken. Ik ben erop gebrand om de eerst volgende wedstrijd nog meer doelpunten te maken en het team te helpen naar de overwinning.’’

We wilde ook weten of er in de carrière van de 21-jarige nog hoogte- en dieptepunten zijn. ‘’Ik heb gelukkig weinig dieptepunten meegemaakt. Af en toe heb ik een lichte blessure opgelopen, zoals groeipijn en een verrekte lies. De COVID-19 periode was het zwaarst, omdat je lang uit de rit bent en telkens weer de hoop krijgt dat je het veld op mag. Voor mij als fanatiek voetballer is het erg pijnlijk om een wedstrijd te bekijken vanaf de zijkant. Het liefst wil ik meteen in mijn tenue het veld opstormen. Maar als je een blessure hebt  gaat dat natuurlijk niet. Gelukkig ben ik niet zo blessuregevoelig. Een hoogtepunt voor mij was wel dat ik op de tweede plaats ben geëindigd als topscorer van de hele vereniging. In de jeugdjaren heb ik meestal als linksbuiten veel balletjes in het net geschoten. Dit heb ik wel als hoogtepunt ervaren.’’

Daarnaast ging Gijs in op de vraag wat voetbal zo belangrijk voor hem maakt. ‘’Het is een uitlaatklep voor alle mogelijke emoties! Als je vrolijk bent, kun je een lekker potje gaan voetballen. Ben je gefrustreerd , raak je extra gemotiveerd om beter en harder te spelen. Als je een mindere dag/periode hebt, kun je jezelf ook in alle rust op het veld begeven.’’

Tot slot vroegen we aan de aanvaller hoe hij het huidige seizoen voor zich ziet. ‘’Het seizoen is voor ons team nog maar net begonnen, maar ik heb er alle vertrouwen in. Door de komst van de jongere garde in het senioren team heb ik er vertrouwen in dat er vers bloed gebracht kan worden. Er zit nu meer loopvermogen en snelheid in de ploeg. Als we eenmaal op elkaar ingespeeld zijn, heb ik er vertrouwen in dat we met dit team kampioen kunnen worden’’, sluit Gijs Boot af.

Klik op vv Internos voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Internos voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

7-tegen-7 onder leiding van Kees en Arie Schalk bij FC Lisse al jaren topmodel

Lisse draait al jaren met succes een interne 7-tegen-7 competitie. Tien teams spelen op regelmatige basis met dik plezier...

Remco Hartland is van de oplossingen als scheidsrechter coördinator bij SV Hillegom

Zorgen dat er bij elke wedstrijd een scheidsrechter staat: Remco Hartland heeft bij SV Hillegom niet de makkelijkste en...

Jaap van Duijn fluit nog altijd zijn wedstrijden bij VV Katwijk

Hij is al meervoudig opa en gepensioneerd, maar Jaap van Duijn (70) fluit nog elke zaterdagmorgen zijn wedstrijdje als...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.