‘Iedereen is trots om sponsor van Bavel te zijn’

“Als we niet genoeg sponsoren zouden hebben? Dan gaat de stekker eruit, je kunt als club niet zonder.” Met die zin maakt Eric Joossen, voorzitter van de sponsorcommissie van Bavel, duidelijk waarom hun werk zo belangrijk is. En daarom doen ze het bij de Bredase tweedeklasser met een sterk team graag goed, maar goed kan altijd beter.

En als iemand weet hoe essentieel een trouwe groep sponsoren is, dan is het Joossen wel. Want na zes jaar als voorzitter van de club, is hij dat nu van de sponsorcommissie. “We doen eigenlijk alles op het gebied van sponsoring. Zodat we het naar een hoger niveau te kunnen tillen. Plannen bedenken om sponsoren te werven, vergaderingen houden en actief op zoek.”

mediplus banner

Continuïteit

Om dat voor elkaar te krijgen, komen ze geregeld bij elkaar. “Iedere zes weken bespreken we met elkaar welke acties er uitgevoerd moeten worden. Van het overhalen van kandidaatsponsoren, tot het onderhouden van bestaande sponsors. Al met al toch een fors takenpakket.” Bestaande uit het plaatsen van reclameborden, het schrijven van een nieuwsbrief of het organiseren van sponsorevenemeten. “Dat doen we dan bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd van het eerste, dan maken we er een feestje van. Altijd goede momenten om even bij te praten.” Want met ruim 100 sponsoren is er altijd wel wat te vertellen. “We denken ook aan een netwerkborrel. Hoe kunnen we dat voor iedereen leuk maken? Wel op zijn Bavels, met een lekker potje bier erbij.” Hoe je het ook wendt of keert, alles draait om het onderhouden van de relatie. “Het gaat om kwaliteit en continuïteit. Ben je in staat om hoofdsponsors te binden? Een aantal keer per jaar evalueren we dat, ze willen natuurlijk ook graag weten hoe het bij de club gaat. Dan is ook Christel Geerts, onze voorzitter, van de partij.”

het-uitzendbureau-breda

Warm bad

Zoiets kost tijd en energie, maar dat hebben ze er bij Bavel graag voor over. Want Joossen doet het absoluut niet alleen, benadrukt hij nog maar eens. “We hebben een goede en duidelijke rolverdeling. Ad Voesenek zet zich actief in om sponsoren te werven, Ronald Kosczcol staat in contact met de jeugdafdeling en Jeroen Theunis verzorgt de communicatie.” Maar dat is nog lang niet alles. “Hans Houtepen houdt de administratie bij, Piet Laming zorgt er samen met de klusploeg voor dat de borden netjes worden opgehangen en onderhouden, terwijl Ingrid Staring verantwoordelijk is voor de website.” Tot slot zorgt Jack Maas voor de evenementen en projecten, ook hij sluit nog even aan tijdens het gesprek. “De commissie kon wel een opfrisser gebruiken en voor mij was dit een leuke nieuwe uitdaging. We zijn allemaal begaan met de club, dan steek je die tijd er graag in.” Joossen benadrukt nog maar eens het belang. “Je kunt als vereniging niet alleen leven van de contributie en de kantine, er is geld nodig. Anders gaat de stekker eruit.” Daar is bij Bavel gelukkig allesbehalve sprake van, vertelt Maas. “We hebben een diversiteit aan sponsoren, zodat je een tegenvaller altijd op kunt vangen. Ik ben vooral blij met de binding die we hebben met elkaar, daarin zijn we eensgezind. Iedereen is echt trots om sponsor te zijn van Bavel.” Gunnen en iemand een warm hart toedragen. “Zij doen dat bij ons en wij doen dat weer met ons werk voor de club. Iedere keer kom je weer in een warm bad terecht, het wordt gewaardeerd en op die manier krijg je ook heel veel energie van wat je doet.”

Klik op Bavel voor het laatste artikel van de club

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van de Werken van OFB: ‘Je doet het voor de kinderen’

Meester op een basisschool en op de achtergrond veel werk verzetten voor OFB. En hoewel hij er zelf geen...

Andu Blokland gaat de concurrentiestrijd aan bij VOC

Andu Blokland maakte afgelopen zomer de overstap van Spartaan’20 O21 naar de hoofdmacht van VOC. De keeper is bij...

In gesprek met Mike Polderman van VV Bavel

Vandaag gaan we in gesprek met Mike Polderman, de centrale verdediger van VV Bavel. Dit seizoen wilt Polderman niets...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.