Ibo Ozbilek belooft dat de goals nog gaan komen

Met zeventien goals en tien assists was hij vorig seizoen de grote smaakmaker bij Oranje Wit, maar in zijn tweede seizoen wil het nog niet echt vlotten voor Ibo Ozbilek. De linksbenige rechtsbuiten uit Rotterdam-Zuid haakte vorig seizoen in april geblesseerd en heeft zijn topvorm daarna nog niet terug weten te vinden. ,,Maar die goals gaan weer komen, dat weet ik zeker.”

Ozbilek scoorde vorig seizoen zeventien keer in de eerste klasse B, waarmee hij net achter Dano Lourens (Kloetinge) en Harold Vrolijk (XerxesDZB) op de topscorerslijst eindigde. Ozbilek liep bijna een-op-een, want in de laatste twee maanden van het seizoen kwam hij door een blessure nauwelijks meer in actie. Vanuit het Rotterdamse, waar Ozbilek eerder speelde voor Overmaas, Sparta Amateurs, Charlois en XerxesDZB, was er na zijn goede debuutjaar bij Oranje Wit genoeg interesse. Toch besloot Ozbilek, al was het dan kort voor de deadline, voor een tweede seizoen bij Oranje Wit te kiezen. Met twintig goals achter zijn naam zullen de mooie clubs zeker voor hem in de rij staan, zo was het idee van de club en de vleugelaanvaller.

Zorgen
Ozbilek voelt dat de ogen op hem gericht zijn, maar het kan het dit seizoen nog niet echt waarmaken. In de eerste negen competitieduels scoorde hij drie keer en mede daardoor ging Oranje Wit als hekkensluiter de winterstop in. ,,Een zeer teleurstellend seizoen vooralsnog, voor mij en voor het team. Maar dan heb ik het puur over de resultaten, want we spelen echt prima voetbal en de sfeer in het team is ook nog goed. Tja, waarom ik dit seizoen niet zo makkelijk scoor? Dat is moeilijk te beantwoorden. Ik denk niet dat het met vertrouwen te maken heeft, want ik raak echt niet opeens in paniek als ik een tijdje niet scoor. Ik denk dat we ons pas zorgen moeten gaan maken als we geen kansen meer creëren, maar we zijn in bijna iedere wedstrijd het team geweest met de meeste kansen. We weten dus wat het probleem is en natuurlijk baal ik er enorm van, want ik wil graag belangrijk zijn voor het team. Maar die goals gaan weer komen, dat weet ik zeker.”

Oranje Wit gaat begin januari op trainingskamp naar Benalmádena, iets ten westen van Málaga. ,,Daar moet de basis gelegd worden voor een mooie tweede seizoenshelft. We hebben kwaliteit zat en de spelersgroep is breder dan vorig seizoen, dus ik weet zeker dat we gaan klimmen. Een paar keer winnen straks in januari/februari en de wereld ziet er weer heel anders uit.”

Klik op Oranje Wit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Oranje Wit voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.