Hordijk geeft clinics volgens de ‘Cruyff-methode’

Michel Hordijk (46) had van juli 2011 tot december 2015 een belangrijke functie binnen de jeugdopleiding van Ajax, maar de geboren Zwijndrechter is de laatste maanden weer regelmatig te vinden bij de club waar hij jarenlang trainer was: Pelikaan.

Sinds 1 oktober geeft Hordijk, tegenwoordig woonachtig in Dordrecht, twee keer per week een voetbalclinic op het kunstgras van Pelikaan: het Cruyff Football Training Program. De trainingen zijn voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar. De nadruk ligt op techniek, balcontrole, creativiteit en spelinzicht. Half december is de laatste clinic, maar gezien de grote animo komt er volgend jaar mogelijk een vervolg. Hordijk heeft zijn strepen in de voetballerij wel verdiend.

Als technisch manager van de onderbouw, waar hij van juli 2011 tot en met juni 2015 werkzaam was, hervormde Michel Hordijk de filosofie en trainingsmethodologie van de jeugdopleiding van Ajax voor de leeftijdsgroepen U8 tot en met U12. Voorafgaand aan zijn activiteiten bij Ajax was Hordijk techniektrainer in Nederland bij NAC Breda en FC Utrecht en in Rusland bij CSKA Moskou.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.