Hordijk geeft clinics volgens de ‘Cruyff-methode’

0
199

Michel Hordijk (46) had van juli 2011 tot december 2015 een belangrijke functie binnen de jeugdopleiding van Ajax, maar de geboren Zwijndrechter is de laatste maanden weer regelmatig te vinden bij de club waar hij jarenlang trainer was: Pelikaan.

Sinds 1 oktober geeft Hordijk, tegenwoordig woonachtig in Dordrecht, twee keer per week een voetbalclinic op het kunstgras van Pelikaan: het Cruyff Football Training Program. De trainingen zijn voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar. De nadruk ligt op techniek, balcontrole, creativiteit en spelinzicht. Half december is de laatste clinic, maar gezien de grote animo komt er volgend jaar mogelijk een vervolg. Hordijk heeft zijn strepen in de voetballerij wel verdiend.

Als technisch manager van de onderbouw, waar hij van juli 2011 tot en met juni 2015 werkzaam was, hervormde Michel Hordijk de filosofie en trainingsmethodologie van de jeugdopleiding van Ajax voor de leeftijdsgroepen U8 tot en met U12. Voorafgaand aan zijn activiteiten bij Ajax was Hordijk techniektrainer in Nederland bij NAC Breda en FC Utrecht en in Rusland bij CSKA Moskou.