Hoogland wint voor de derde keer op rij het Amersfoorts Voetbalkampioenschap

0
208

Onder het toeziend oog van zo’n tweeduizend enthousiaste voetbalfans slaagde regerend titelhouder vv Hoogland er in om tijdens de finaledag van het AVK voor de derde keer de kampioensbeker voor zich op te eisen. Alle complimenten voor voetbalvereniging Hooglanderveen. In 2017 waren zij namelijk verantwoordelijk voor de organisatie. Het AVK is inmiddels uitgegroeid in de Keistad naar een groots en serieus voetbalevent dat voor de clubs onderdeel uitmaakt van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Ook vv Hoogland was natuurlijk van de partij. Het elftal, met hoofdtrainer Raymond Prins aan het roer, ging als de grote favoriet van start en ondervond weinig tegenstand in de eerste wedstrijden. Zo werd o.a. HVC afgedroogd met een 11-0 nederlaag. In een prachtige halve finale tussen CJVV en Hoogland bleef het na de reguliere speeltijd bij een 0-0 gelijke stand. Hoogland kwam bij de strafschoppenreeks als beste uit de bus en kon zich gaan opmaken voor de grote finale.

In de eindstrijd bleek Hoogland veel te sterk voor AFC Quick 1890, waardoor vv Hoogland voor de derde keer op rij kon worden geridderd tot Amersfoorts Voetbalkampioen 2017. Voorafgaand aan het duel hoopten velen op een spannende eindstrijd, maar daar was na vijf minuten en twee goals voor topfavoriet Hoogland niks meer van over. Coen Heus kopte een voorzet vanaf de rechterkant diagonaal binnen en Hossein Mezbanali krulde de bal in de verre rechterhoek. Hossein: ,,Die zat er heel goed in, een soort FIFA-goal eigenlijk. Het was mijn vijfde goal in een finale van het AVK dus wat dat betreft kun je wel zeggen dat ik mij heel goed voel op dit toernooi”, klonk het uit de mond van de opgetogen spits. ,,Ik ga nog een aantal jaren door en hoop het toernooi nog vaker te winnen. De derde beker is in elk geval binnen.”

Roy Ouwerkerk van tegenstander AFC Quick 1890 baalde van de nederlaag, al zag hij de 5-0 wel in perspectief. ,,We begonnen ontzettend slap aan het duel en de bal valt twee keer goed voor Hoogland”, was de verdediger teleurgesteld. ,,Wij konden eigenlijk alleen maar winnen en we zijn ook trots dat we de finale hebben gehaald. Natuurlijk begin je een wedstrijd om die te winnen, maar Hoogland was een maatje te groot. Dat zijn ze ook aan hun stand verplicht. Ze spelen tenslotte twee klassen hoger. Na rust hebben wij het een stuk beter gedaan en we bleven positief naar elkaar. Dat is het grootste pluspunt voor ons team na dit toernooi”, sprak Ouwerkerk, die in 2014 het toernooi met AFC Quick 1890 op zijn naam schreef.

Nog voor het ingaan van de pauze liep Hoogland via Tim Krux en Dave Dekker uit naar 4-0. Hossein Mezbanali gaf toe dat zijn Hoogland onbewust toch een beetje met de rem erop had gespeeld. ,,Wij hebben wel tegen elkaar gezegd dat we op dezelfde manier door moesten gaan als voor de rust. Toen was ons spel heel behoorlijk. Dat was ook nodig na ons mindere optreden in de halve finale tegen CJVV”, was de aanvaller eerlijk.

Toch scoorde Hoogland nog maar één keer in de tweede helft via Gokhan Turksoy. Wel raakte het drie keer het aluminium. Hossein: ,,De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar wij hebben ons goed laten zien aan het publiek. We kennen natuurlijk een hoop mensen en dat is ook de kracht van het AVK. Volgend jaar zijn wij weer bij elkaar”, keek Mezbanali alvast vooruit. Het AVK wordt dan gehouden op bij HVC.