Hontenisse wil met jeugdig elan hogerop

KLOOSTERZANDE – Toen half juni bleek, dat de samenwerking tussen HVV’24 en Hontenisse niet zou verdergaan en het samengestelde JO19-team niet langer in de hoofdklasse actief zou zijn, toen werd er bij v.v. Hontenisse besloten de kaart van de jeugd te trekken voor wat betreft hun eerste elftal.

Zo werd besloten om alle talentvolle jeugdspelers uit de JO19 door te schuiven naar de eerste selectie en tweede selectie, die daardoor een flinke kwaliteitsimpuls kregen en waardoor beide teams ook fl ink ‘ruimer in de jas’ kwamen te zitten. Het resulteert vooralsnog op de velden, want het tweede elftal is koploper en het eerste heeft aansluiten bij de top van de vierde klasse A.

De 19-jarige Ties Kerckhaert, die al zou doorschuiven, kwam door de onverwachte wending ten aanzien van de JO19 alsnog met de helft van zijn voormalige teamgenoten in het eerste elftal te spelen. Een gewaagde keus, zeker omdat er door de koerswijziging een hoop aan seniorenervaring uit het elftal is verdwenen en dus heeft plaatsgemaakt voor jeugdig elan.

“Door de trainer is vanaf het begin een signaal afgegeven dat hij met jeugd wilt gaan werken. Je merkt op het moment dat er tussen voetballen in de jeugd en in de senioren grote verschillen zitten. Het is echt wel even wennen, zeker omdat er nog jongens bij zijn die eigenlijk nog in de JO19 horen te spelen. Je hoort vanaf buitenaf vaak dat er teveel jeugd in de ploeg staat. Er had misschien een iets betere balans moeten zijn tussen oud en jong, maar we zijn nu deze weg in geslagen en ik heb er al het vertrouwen in dat dit ons ook kan lukken, maar dat heeft misschien nog even tijd nodig. Maar ik weet zeker dat we over een tijdje de gewenste resultaten op de mat gaan leggen.”

En ondanks dat er in het begin wel wat punten zijn verspeeld, ziet Kerckhaert de puzzelstukjes steeds beter op zijn plek vallen. Zelf heeft hij inmiddels ook een andere rol in het elftal. “Omdat we in de eerste wedstrijden al wat punten hebben laten liggen, merk je dat er extra druk komt. Ik denk dat het vooral belangrijk is voor ons om lekker te blijven voetballen en wedstrijden te winnen. Nu zie je dat de ploeg begint te wennen en ook meer vorm krijgt. Ik zelf ook. Aan het begin van dit seizoen ben ik als centrale verdediger begonnen, maar de laatste wedstrijden ben ik doorgeschoven naar het middenveld. Het zou alleen allemaal nog wel wat constanter mogen en dan doel ik met name op mijn eigen prestaties, waar ik altijd erg kritisch op ben. Ik ben wel blij dat ik nu op het middenveld ben komen te spelen, waar ik denk ik toch net iets beter tot mijn recht kom. Het is jammer dat ik binnenkort voor een paar maanden naar Brazilië ga om stage te lopen waardoor ik een deel van het seizoen zal moeten missen. Maar ik hoop wel dat we uiteindelijk een prijs pakken en promotie weten te realiseren. Dat zou een mooie beloning zijn.”

Wil je meer informatie over de club Hontenisse? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.