Hofman hoopt dat hij met STEEN weet te handhaven

0
99

SINT JANSTEEN – Promotie, het was een gegeven waar v.v. STEEN de afgelopen seizoenen regelmatig dichtbij was. Toch strandde het steeds in de nacompetitie en moest het genoegen nemen met een rol in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Tot vorig seizoen, toen het kampioen werd en dus zelfs promoveerden zonder een serie extra duels.

Maar waar de ploeg uit het rattendorp vorig jaar flink wist te scoren en de overwinningen aaneen reeg, daar is het een niveau hoger toch een stuk lastiger. Het wacht nog altijd als enige club op de eerste overwinning en is het na verliespartijen tegen concurrenten als MOC’17 momenteel hekkensluiter. Tot ongenoegen van verdediger Sven Hofman. Sinds de mini’s als speler van de club, waar momenteel veel jongens uit eigen jeugd de kans krijgen.

“Ik speel nu onder de nieuwe trainer Marco van Vlierberghe linksback, wat voor mij wel even wennen was. Maar inmiddels begin ik me steeds meer op mijn gemak te voelen op deze positie. Ik ben sinds de start van de competitie basisspeler en hoop die lijn qua persoonlijke prestaties door te trekken.”

Wel hoopt de 21-jarige Hofman, wiens vader ook jarenlang vast waarde was als eerste-elftalspeler, dat hij met zijn ploeg snel meer punten gaat pakken. “We hebben in wedstrijden meer dan eens gewoon goed meegevoetbald en worden ook geen enkele keer echt weggespeeld. Het is balen, dat het nog veel te weinig tot resultaat heeft geleid en dat maakt dat we nu onderin staan. Toch heb ik de overtuiging dat we met deze groep ons moeten kunnen handhaven. Daar werken we in elk geval met z’n allen hard aan.”

De samenwerking met Marco bevalt prima, hij ligt goed in de groep en kan het met iedereen goed vinden. Toch zijn er wel zaken veranderd. “Doordat we nu derde klasse spelen, hebben we de tactiek veranderd. Iets wat soms nog even wennen is voor iedereen. We hadden ons zelf moeten belonen door een paar doelpunten meer te scoren, maar dat komt nog wel. Met een beetje geluk, hadden we een paar keer gewonnen en meer punten kunnen en moéten hebben.”

Voor de korte en lange termijn is hij duidelijk wat zijn doelen zijn: handhaven en zichzelf verder ontwikkelen. “We hebben veel en ook goede jeugd. Dus zou het mooi zijn als we ons weten te handhaven als derdeklasser. Daarbij wil ik mezelf nog verder ontwikkelen en hopelijk in de toekomst centraal op het middenveld komen te spelen. Want het is een geweldige vereniging om met vrienden te kunnen samenspelen. Hopelijk op een zo hoog mogelijk niveau, al zijn we daar uiteindelijk als team vooral zelf verantwoordelijk voor.”

Wil je meer informatie over de club VV STEEN? Klik hier.